Най-известните обири в Холивуд

Кражбите с взлом в домовете на звездите са по-чести, отколкото си мислите

Най-известните обири в Холивуд | StandartNews.com

Богатите и известните могат да си позволят да инсталират всички най-нови мерки за сигурност, но въпреки това кражбите с взлом в Холивуд са по-чести, отколкото си мислите. Още по-трудно е да се гарантира сигурността на такива високопоставени личности, когато пътуват в чужбина, какъвто беше случаят с Ким Кардашиян, когато отиде на Седмицата на модата в Париж през 2016 г.

Един от организаторите на този прословут обир сега обвинява самата Кардашиян за престъплението, сочейки с пръст начина, по който тя е показавала бижутата си в социалните медии. Юнис Абас, в края на 60-те си години, прекарва близо две години в затвора за грабежа на 10 млн. щатски долара и казва пред VICE News в интервю, публикувано на 20 август: "Тъй като тя хвърляше парите, аз бях там, за да ги прибера, и това беше всичко. Виновен ли съм? Не, не ме интересува".

"Трябва да са малко по-малко показни към хората, които не могат да си го позволят", добави той за Кардашиян и други звезди, които демонстрират богатството си онлайн, предава БГНЕС. "За някои хора това е провокация." Абас е един от 12-те крадци, наричани "дядовци гангстери", тъй като повечето заловени за престъплението са над 60-годишни. Той е говорил за това и преди и дори е написал мемоарна книга, озаглавена "Отвлякох Ким Кардашиян".

Ким Кардашиян

На 3 октомври 2016 г. петима мъже получават достъп до хотелската стая на Ким Кардашиян в Париж в ранните сутрешни часове, като заплашват портиера с пистолет. Те държат Кардашиян на мушка и продължават да крадат от стаята бижута на стойност милиони. След това завързали Кардашиян и я оставили във ваната. Тя останала невредима, но силно притеснена.

Дейвид и Виктория Бекъм

В нощта на 28 февруари, когато е извършена кражбата, двойката е била в дома си в лондонското си имение заедно с 10-годишната си дъщеря Харпър. В полицейските доклади се казва, че в дома им са проникнали между 22:30 и 23:30 ч. същата вечер и че са били отнети редица вещи, но никой не е пострадал. По това време не са извършени арести.

Лейди Гага

Някои престъпници не прекрачват границата на ценните предмети, а преследват дори домашни любимци на известни личности. През февруари бяха откраднати любимите френски булдози на Лейди Гага.

Бионсе

Съобщава се, че крадците, които са проникнали в складовете на Бионсе, наети от продуцентската компания на певицата Parkwood Entertainment в Лос Анджелис, са си тръгнали с луксозни чанти и тоалети на стойност над 1 млн. щатски долара.

Елън ДеДженерис и Порша де Роси

Крадците се насочиха към имението на Елън Дедженеръс и Порша де Роси в Монтесито на 4 юли т.г. Не е ясно дали звездите са били в дома си с площ 8 188 кв.м. и стойност 27 млн. щ.д. по време на взлома. Според съобщенията някои от откраднатите вещи включват скъпи бижута и часовници.

Орландо Блум

Къщата на Блум в Лос Анджелис също е била обект на посегателство от страна на скандалната група Bling Ring, докато той е бил в Ню Йорк. Крадците задигнали бижута на стойност 500 000 щатски долара, чанта с лаптоп на Louis Vuitton, няколко часовника Rolex и рокля на Алекс Пери, принадлежаща на бившата му съпруга Миранда Кер.

Уйлям Дефо

През 2011 г. крадци проникват в апартамента на актьора в Рим, като използват въжета и алпинистки съоръжения. От апартамента, който звездата от "Човекът паяк" споделяше със съпругата си - италианската режисьорка Джада Колагранде, бяха задигнати вещи на стойност около 30 000 щатски долара.

Кейт Мос

През 2010 г. домът на супермодела в Лондон става жертва на кражба с взлом, докато тя спи. Крадците откраднаха някои много скъпи произведения на изкуството, включително творба на Банкси на стойност 140 000 щатски долар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай