Най-богатата ни звезда! Удря всички в земята

Какви са авоарите на Райна Кабаиванска

Най-богатата ни звезда! Удря всички в земята | StandartNews.com

Вече става ясно коя е най-богатата ни личност сред звездите на изкуството.

Честванията по случай 90-годишнината на оперна прима №1 Райна Кабаиванска вече започнаха. Благодарение на дългогодишната си бляскава кариера в цял свят звездата се нарежда и сред най-заможните български знаменитости, като слага в малкия си джоб дори Лили Иванова и Димитър Бербатов, пише вестник Ретро.

Според световен интернет сайт, водещ статистика за богатството на всички световни величия в сферата на музиката и изкуствата, Райна Кабаиванска към 2024 г. разполага с авоари на стойност близо 15 милиона евро, или 30 милиона лева.

Завидната сума със сигурност я изстрелва по върховете на класациите за най-заможни родни знаменитости. Тук става дума за личните финанси на оперната дива, а не за тези на съпруга ѝ Франко, прочут италиански оперен режисьор, колекционер на произведения на изкуството и потомствен фармацевт от Модена, произлизащ от аристократична фамилия, който също разполага с баснословни парични средства. Семейството притежава и имоти за милиони в цял свят.

От дълги години тя обитава мезонет на пъпа на италианския град Модена. Стойността му е около 3 милиона евро. Обзаведен е с невероятни мебели, огромна част от тях редки антики. През 2016 г. по време на отсъствие на Кабаиванска и съпруга ю от жилището им то бе ударено от италиански крадци, които успяха да задигнат ценности на стойност 200 хиляди евро оттам.

Тогава стана ясно, че апашите са разбили най-нагло сейфа с бижута на звездата и са ги задигнали. Малко след това пък Райна бе обрана и от личния си масажист, който я посещаваше в дома ѝ по няколко пъти седмично.

Сопрано №1 не живее в България, но когато гостува в родината, не отсяда по хотели, а в личния си мезонет в столицата, за който се говори, че е в пъти по-луксозен от този на Лили Иванова. Прогнозната му цена е над 2 милиона евро. Тя има и имот в Еленския Балкан, където обаче все по-рядко намирала време да си почива на чист въздух сред природата.

Кабаиванска и съпругът ѝ са родители на една-единствена дъщеря Франческа, която някой ден ще наследи цялото им богатство. Тя е омъжена и има две деца – първородният Джовани, когото баба му често нарича Иванчо, и сестричката му Чечилия, кръстена на името на покровителката на музиката. Всички те живеят в Италия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
преди 2 месеца

Ние българите все г смятаме парите на хората,а не заслугите!Все надничаме в двора на комшията!Завистта ни изяжда вечно! Докога бе хора?Живейте според възможностите и имането си! Ако искаш да имаш повече -да си бачкал повече! Никой не ти е виновен за нищо!Имаш огледало -погледни се и аки се нехаресаш -гръмни се!

Откажи