Националистите признаха за граждански патрули

Преди два дни полицията прогони такъв граждански патрул от проблематичната напоследък улица „Пиротска"

Националистите признаха за граждански патрули | StandartNews.com

София. Председателят на националистическата формация "Национално единство" Боян Расате обяви, че е получил от полицията разрешение да направи граждански патрули заради „напрегнатата ситуация" около бежанците. Оказа се обаче, че в СДВР не знаят за подобно нещо и разрешение не е давано.

Един от основателите на новата Националистическа партия на България, която още не е получила регистрация - Симеон Костадинов, пък обяви, че вече имали такива граждански патрули. Той отрече партията му да има общо с последните нападения срещу чужденци и обяви, че това са опити националистите да бъдат дискредитирани, тъй като останалите партии се страхуват.

„По повод бежанците и напрегната ситуация с тях е редно да съобщя, че получихме разрешение от СДВР да организираме граждански патрули. Ще бъдем наблюдатели и ще сезираме полицията за всяко престъпление", каза Расате пред ТВ7.

От СДВР обаче обявиха, че не са давали подобно разрешение.

"Трябва да сме малоумни, за да разрешим подобна дейност на политически групи", коментира директорът на СДВР Ивайло Спиридонов пред "Дневник".

Преди два дни полицията прогони такъв граждански патрул от проблематичната напоследък улица „Пиротска".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай