Наши лекари казаха как да се грижим за кожата през лятото

Когато ходим на плаж организмът се подлага на дехидратация

Наши лекари казаха как да се грижим за кожата през лятото | StandartNews.com

Печенето на слънце през летните дни и плажуването със сигурност са приятни. За какво обаче трябва да внимаваме и как да се грижим за кожата и за здравето си коментираха пред Нова телевизия ендокринологът д-р Полина Паньова и доц. д-р Любен Станев.

„Когато има повече слънчеви лъчи и когато ходим на плаж, организмът се подлага на дехидратация. Хубаво да приемаме по-голямо количество течности. Също - да включим плодове и зеленчуци в нашия хранителен режим. По-често хранене на по-малки порции”, каза д-р Паньова.

Ендокриноложката призова за използване и на слънцезащитни фактори. „Природните методи също са приложими - кокосово, арганово, бадемово масло. Но и слънцезащитен фактор, който да е със защита над 30. Да се използва на всеки два часа”, обясни тя.

Доц. д-р Станев призова за редовна профилактика. „Най-честата грешка, която хората допускат, е когато подценяват приоритетните и важните грижи за себе си. Често пъти българинът тръгва да се грижи за себе си, след като се е разболял”, коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай