Наш софтуер за хора с говорни дефекти е признат в САЩ

Приложението MPI2 за борба със заекването е разработено от Сирма в сътрудничество с „Катедрата по слух и говорни науки“ на Калифорнийския университет в Санта Барбара...

Наш софтуер за хора с говорни дефекти е признат в САЩ | StandartNews.com

Софтуерният продукт MPI2, който помага на хора, страдащи от заекване, вече получава признание в САЩ. Той е разработен от Сирма Медикъл и беше представен на Конгреса на Американската асоциация за слух и говор (American Speech and Hearing Association – ASHA 2018), който се състоя в края на миналата седмица в Бостън, Масачузетс.

Приложението MPI2 за борба със заекването е разработено от Сирма в сътрудничество с „Катедрата по слух и говорни науки“ на Калифорнийския университет в Санта Барбара. MPI2 е единственото средство, което е валидирано чрез клинични изпитания на „Агенцията за храни и лекарства“ (Food and Drug Administration) в САЩ.

MPI2 използва върхови научни био-механизми за обратна връзка, които се прилагат чрез мобилни апликации и които помагат на хората страдащи от заекване да модифицират своето говорно поведение, чрез използване на кратки фонетични интервали.

MPI2 се обсъжда с клинични специалисти от Департамента по образование в Ню Йорк, където са назначени над 9 000 логопеди и ще предлага безплатни лицензи на приложението за учениците в държавните гимназии през 2019 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай