Неделя,

Наш софтуер за хора с говорни дефекти е признат в САЩ

От: Редактори -
Наш софтуер за хора с говорни дефекти е признат в САЩ
A
A
A

Софтуерният продукт MPI2, който помага на хора, страдащи от заекване, вече получава признание в САЩ. Той е разработен от Сирма Медикъл и беше представен на Конгреса на Американската асоциация за слух и говор (American Speech and Hearing Association – ASHA 2018), който се състоя в края на миналата седмица в Бостън, Масачузетс.

Приложението MPI2 за борба със заекването е разработено от Сирма в сътрудничество с „Катедрата по слух и говорни науки“ на Калифорнийския университет в Санта Барбара. MPI2 е единственото средство, което е валидирано чрез клинични изпитания на „Агенцията за храни и лекарства“ (Food and Drug Administration) в САЩ.

MPI2 използва върхови научни био-механизми за обратна връзка, които се прилагат чрез мобилни апликации и които помагат на хората страдащи от заекване да модифицират своето говорно поведение, чрез използване на кратки фонетични интервали.

MPI2 се обсъжда с клинични специалисти от Департамента по образование в Ню Йорк, където са назначени над 9 000 логопеди и ще предлага безплатни лицензи на приложението за учениците в държавните гимназии през 2019 година.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички