НАСА отдава почит на медиците, борещи се с COVID-19

Сондата Mars 2020 е снабдена с малка алуминиева плоча в чест на лекарите

НАСА отдава почит на медиците, борещи се с COVID-19 | StandartNews.com

Следващият марсоход на НАСА ще отдаде почит към смелите медицински работници, които се борят с пандемия тук на Земята, съобщи Space.

Сондата Mars 2020, която трябва да бъде пусната на 20 юли, е снабдена с малка алуминиева плоча в чест на лекарите, медицинските сестри и други хора, които се борят с разпространението на новия коронавирус и лекуват хората, страдащи от COVID-19.

“Работещите в здравеопазването бяха на първа линия, за да ни пазят, по време на подготовката за изстрелването на сондата”, каза Мат Уолъс, зам.ръководител проекти в лабораторията на НАСА в Пасадена.

Възпоменателната табела е изработена през последните месеци от алуминий в черно и бяло, с размери осем на тринадесет сантиметра. Върху нея е изобразена Земята върху постамент, около който се е увила змията - символ на медицината и изцелението. Около планетата е изобразена и траекторията на сондата.

 Изстрелването в космоса на сондата е планирано от НАСА за 20 юли дори и в момент, когато броят на случаите на COVID-19 във Флорида продължава да расте.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай