Напусна ни Петър Гюзелев

Напусна ни Петър Гюзелев | StandartNews.com

София. След дълго боледуване почина китаристът на „Щурците" Петър Гюзелев. Музикантът от години се бореше с тумор в мозъка.

Гюзелев е автор на музиката и аранжимента на редица песни на Щурците, сред които „Дай ми малко нежност","Сватбен ден", „Когато си отива любовта", „Стълбата" „Неизживените неща" , "Светлият век"," Кой съм", "Кралят рок" и много др.

През ноември миналата година лекарите съобщиха на близките му, че му остават около 4 месеца живот. Пепи Гюзелев до последно не се предаде и продължаваше да работи върху нови песни.

Пепи свързва тежката си диагноза с Чернобил. Тогава българското правителство се скри, а на нас нищо не ни каза. Тогава валя у нас дъжд, който ми се отрази, казваше певецът в последните си дни. И твърдеше, че Георги Минчев си е отишъл от същото. Според Пепи виновни за такива заболявания са храната, която консумираме и чернобилската трагедия.

"Искам да благодаря на всички хора в България, защото ние можем да подадем ръка на човек в нужда. За лечението му в чужбина не са му достигали 15 хил. долара и благодарение на дарения е събрал парите, за да замине отвъд океана да се лекува". Това разказа наскоро "Щуреца" пред Карбовски в ТВ7.

Като се върнал лекарите му казали, че може да яде и пие всичко. И болестта се върнала. Когато ми казаха, че ми остават 4 месеца през декември, спрях да мисля за болестта и започнах по-дисциплиниран начин на живот.

"В момента съм готов със 150 песни. Продължавам да свиря, продължавам да композирам", каза Пепи Щуреца и призна, че ако лекарите са сгрешили с диагнозата, ще издаде нов албум.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай