Намалена е видимостта в Прохода на републиката

Намалена е видимостта в Прохода на републиката | StandartNews.com

Заради мъгла е намалена видимостта до 20 м в Прохода на републиката и до 50 м - в Котленския проход, съобщиха от АПИ.

Пътната обстановка в страната е нормална за сезона, пътните настилки са сухи, по високите и усойни места - мокри, със заснежени и заледени участъци. Те се почистват и обработват.

Поради започнал снеговалеж на Прохода на Републиката по път II-55, на територията на област Стара Загора, и на прохода "Петрохан" по път II-81, се препоръчва на шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. В момента снегопочистващата техника е на терен и обработва пътните настилки, съобщава bTV. Екипите на АПИ и на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и са в готовност за предприемане на необходимите действия.

Водачите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

През изминалото денонощие в страната са станали 14 тежки катастрофи. Ранени са 14 души, за живота на един от тях има опасност. В района на София са регистрирани 136 леки и три тежки катастрофи, трима са ранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай