Над 250 души и 6 кучета търсят Ахмед в гората

Над 250 души и 6 кучета търсят Ахмед в гората | StandartNews.com

Над 250 души проверяват всеки храст и дърво в района, където се загуби 21-годишният Ахмед от пазарджишкото село Света Петка. Още рано сутринта в понеделник в Рила планина, под връх Белмекен, пристигнаха седем планински спасители от ПСС – Банско. Те бяха с шест кучета, за да намерят четириногите някаква следа от изчезналия младеж, който сякаш е потънал вдън земя. В гората са и много полицаи и пожарникари, както и ловци. За последно Ахмед вървял с майка си и баща си в местността Балабаница, където брали боровинки. Той носел една кофа в ръка, а друга мъкнел на гърба си. Младият мъж изпреварил родителите си по пътя към автомобила, но майка му и баща му стигнали по-късно до колата, а от него нямало и следа. Те го търсили без успех няколко минути и подали сигнал на телефон 112.

„Момчето познава добре този район, тъй като от години събират боровинки тук. Бил е добре облечен, макар през нощта да е студено. Претърсваме навсякъде, метър по метър, клонка по клонка. Хиляди декари гора е проверена. можем само да предполагаме какво е станало – може някое животно да го е изплашило и да е побягнал в друга посока. Може да е паднал лошо, но все някакви следи щяха да останат", твърдят планинските спасители. За тях е загадка какво се е случило с изчезналия Ахмед. Вече не се изключва да е станал някакъв инцидент. Полицията също работи по случая. Разпитан е баща му. Изяснява се дали не са се скарали и в яда си синът да е решил да тръгне накъдето му видят очите и да се скрие от близките си.

„Продължаваме да го издирваме, очакваме инструкции от нашата централа в София. Обходихме огромен периметър. Дано кучетата хванат някаква следа от момчето и да го открием живо и здраво", сподели планинският спасител Методи Баненски, който участва в акцията по издирването на Ахмед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай