Четвъртък,

Началникът в Крумовград е „Пожарникар на годината 2013"

От: Failed to load user -
Началникът в Крумовград е „Пожарникар на годината 2013"
A
A
A

Крумовград. Главен инспектор Николай Кирилов, началник на РС „Пожарна безопасност и защита на населението" в Крумовград, е комплексен победител в националното състезание „Пожарникар на годината"-2013. Той беше награден на официална церемония днес от зам.министъра на вътрешните работи Васил Маринов, като получи и „Почетен знак на МВР" III-та степен. Пожарната служба в Крумовград излъчи и още един победител. В раздел „Контролна дейност, осъществяващ държавен противопожарен и превантивен контрол" победител е главен пожарникар Бисер Петров.

 

Нашата работа е силно отборна и независимо, че днес аз получих наградата за комплексен победител в националния конкурс "Пожарникар на годината", приемам, че това е признание и за останалите 16 колеги, с които работим в РС "Пожарна безопасност и защита на населението" в Крумовград, заяви веднага след награждаването главен инспектор Николай Кирилов. Според него няма да е пресилено, ако се кажа, че обслужват тежък район – с 80 населени места и 403 махали, част от които са в силно пресечени местности. Най-отдалеченото място е на 60 км от общинския център. За всички е ясно колко са важни тези географски особености, когато се налага да се борим с времето при големи пожари и произшествия, подчерта Кирилов. И второто, което той изтъкна , е изключително важната подкрепа, която оказва местното население. 530 души са включени в гасаческите групи по населени места и при тежки пожари се разчита много на тяхната помощ. В Крумовград е организирано доброволно формирование от 10 души, които могат да действат и самостоятелно, и заедно с огнеборците.

 


"А най-хубавото е, че и при най-тежките ситуации няма човешки жертви през последните четири години", обобщи Николай Кирилов.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички