„На кафе пред парламента" в петък

„На кафе пред парламента" в петък | StandartNews.com

София. За пореден ден протестиращите се събират в акцията „На кафе пред парламента" в деня, в който за втори път парламентът избира председател на ДАНС. Хората отново са пред входовете на Народното събрание и освиркват депутатите.

Отново има кафе машина, от която те могат да си вземат безплатно кафе. После пишат имената си или послания върху чашките, които след това се превръщат в различни арт инсталации.

Исканията са за оставка на правителството.

В четвъртък демонстрантите блокираха няколко ключови кръстовища по протежението на бул. "Цар Освободител" - от това с ул. "Раковски", през кръстовището при Софийския университет, до Орлов мост. Те останаха затворени до обед, което рефлектира върху трафика в голяма част от центъра.

10.15 – Повечето хора днес се разотидоха рано. Пред парламента обаче още има стотина души. Вътре в сградата депутатите продължават да дебатират кандидатурата на Владимир Писанчев за шеф на ДАНС.

9.35 - Движението през площада пред Народното събрание е блокирано. Междувременно в пленарната зала вече започна дебатът по предложената от премиера Пламен Орешарски кандидатура за шеф на ДАНС – Владимир Писанчев, който сега е временно изпълняващ председател на агенцията.

При паметника на Цар Освободител има бял роял и млад мъж свири на него.

9.20 – Протестът започна вяло малко след 8 часа с едва няколко участника, но впоследствие отново се събраха стотици хора. По-голямата част са от страната към „Александър Невски", където е входът, от който влизат депутатите. Други са пред парадния вход на площада.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай