МВР: Трафикът ще се засилва следобед

МВР: Трафикът ще се засилва следобед | StandartNews.com

През последния празничен ден, особено в следобедните часове, се очаква засилване на трафика по основните пътни артерии на страната и на входовете на големите градове. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. И уточниха, че има организация за оптимално придвижване на връщащите се от почивка.

Шофьорите трябва да планират пътуването си в по-ранен час, както и да се движат със съобразена скорост, препоръчват от "Пътна полиция" и съветват водачите да не предприемат рисково изпреварване.

Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната, на участъците с интензивен трафик ще бъда разположени и допълнителни сили. Служителите на "Пътната полиция" призовават за стриктно спазване на правилата за движение и толерантност на пътя. Към момента няма интензивно движение или задръствания.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10 до 16.30 часа ще има две ленти за движение в посока Перник - София на път I-1 /Е-79/. От 14.00 до 22.00 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления.

Всички ГКПП работят при пълни капацитети. Осигурен е оптимален режим на работа на служителите от ГД „Гранична полиция" за максимално облекчаване на пропускателния режим на граничните пунктове. Към момента трафикът през всички гранични контролно-пропускателни пунктове на страната е нормален, съобщиха още от МВР.

Повече за пътната обстановка четет ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай