Москва като Дед Мороз за посланик на САЩ

От ведомството отговориха на публикация на Съливан в социалните мрежи

Москва като Дед Мороз за посланик на САЩ | StandartNews.com

Москва влезе в ролята на Дед Мороз за посланика на САЩ в Русия. Мъншното министерство на Русия препоръча на посланика на САЩ в страната да си постави руската ваксина срещу коронавируса "Спутник V", предаде ТАСС.

Ведомството отговори в Twitter на коледно писмо на Джон Съливан, адресирано до Санта Клаус. Снимка на посланието, написано на ръка, бе публикувана по-рано в акаунта на американската мисия във Facebook. Дипломатът заявява, че през отминаващата година "се е държал много добре, носел е маска, спазвал е дистанция" и моли Санта да му донесе ваксина срещу коронавируса, нов стик за игра на хокей и маратонки за бягане.

"Скъпи посланико, изпълни ли вече Санта молбата ви за ваксинация? Ако не е, нашият Дядо Мраз има подаръци за вас", написа в Twitter руското външно министерство.

Сред посочените подаръци е и руската ваксина "Спутник V", вече одобрена - както напомня ведомството, и за хора над 60 години. Освен това министерството препоръчва на американския дипломат да обърне внимание на стиковете, произвеждани от фирмата "ЗаряД", с каквито президентът Владимир Путин играе в мачове на руската Нощна хокейна лига.

Руската дипломация е убедена, че Джон Съливан може да получи съвет за нови маратонки от Тина Канделаки, главен продуцент на телевизията "Матч ТВ". Водещата дейно пропагандира здравословния начин на живот, а преди няколко години подари чифт маратонки на московския кмет Сергей Собянин, напомня ТАСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай