Четвъртък,

Митниците поемат стопанисването на Граничните пунктове

От: Администратор -
Митниците поемат стопанисването на Граничните пунктове
A
A
A

Митниците поемат стопанисването на Граничните пунктове от областните управи, обяви директорът на агенцията Ваньо Танов. За целта са поискани повече средства за бюджета на приходната агенция догодина:

В момента назначаваме над 80 човека, които да поддържат граничните пунктове в страната, по отношение на чистота, защото знаете какво е по границите, и тези хора се назначават, тъй или иначе трябва да има заплати. Направен е разчет за една година какви ще бъдат. Направен е разчет и за други дейности, които са ни възложени допълнително, защото сега на граничните пунктове се възлага управлението на Агенция "Митници". Там също има предложение и по отношение на капиталови разходи, защото нещата са доста тежки.

Ваньо Танов не знаеше, че заплатите на митничарите щели да бъдат увеличени с 5 процента от догодина, както обявиха от КНСБ.

Този въпрос не е обсъждан въобще, но синдикатът иска да покаже, че с нещо е допринесъл за увеличаване на заплатите. А то не е така. Ние сме настоявали още в средата на годината. Направени са някакви разчети, които сме ги предложили на министерство на финансите. Аз по принцип не знам какво е крайното решение, а и всичко зависи какви ще бъдат приходите.

Танов допълни, че към момента Агенция "Митници" е преизпълнила плана за приходите с 220 милиона лева.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички