Митниците поемат стопанисването на Граничните пунктове

Митниците поемат стопанисването на Граничните пунктове | StandartNews.com

Митниците поемат стопанисването на Граничните пунктове от областните управи, обяви директорът на агенцията Ваньо Танов. За целта са поискани повече средства за бюджета на приходната агенция догодина:

В момента назначаваме над 80 човека, които да поддържат граничните пунктове в страната, по отношение на чистота, защото знаете какво е по границите, и тези хора се назначават, тъй или иначе трябва да има заплати. Направен е разчет за една година какви ще бъдат. Направен е разчет и за други дейности, които са ни възложени допълнително, защото сега на граничните пунктове се възлага управлението на Агенция "Митници". Там също има предложение и по отношение на капиталови разходи, защото нещата са доста тежки.

Ваньо Танов не знаеше, че заплатите на митничарите щели да бъдат увеличени с 5 процента от догодина, както обявиха от КНСБ.

Този въпрос не е обсъждан въобще, но синдикатът иска да покаже, че с нещо е допринесъл за увеличаване на заплатите. А то не е така. Ние сме настоявали още в средата на годината. Направени са някакви разчети, които сме ги предложили на министерство на финансите. Аз по принцип не знам какво е крайното решение, а и всичко зависи какви ще бъдат приходите.

Танов допълни, че към момента Агенция "Митници" е преизпълнила плана за приходите с 220 милиона лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай