Четвъртък,

Мишената на Иванка: Отгледах сестра си, а тя ме поръча

От: Администратор -
3332
Мишената на Иванка: Отгледах сестра си, а тя ме поръча
A
A
A

Отгледах сестра си, а тя поръча да ме убият. Това са първите думи на Стойчо Ройдов, брат на Иванка Ройдова, която планира неговото и на целия му род убийство, заради наследство от 4,5 млн. долара. Той проговори пред bTV.

Мъжът обясни, че баща му е лишил сестрите му от наследство и те сега се опитват да го обвинят, че не е съгласен да раздели наследството с тях. Той обясни, че парите ги няма при него и дори не знае за каква сума става въпрос.

"Аз съм получил мои пари, които са на моята сметка, те не са вкарани в общата наследствена сметка, а тази наследствена сметка не я знам колко е. Има една жена, която го гледаше, изкарал пълномощно на нея, тя да се разпорежда, обаче, явно че тя иска да присвои всичко, а дело ще има ли, няма ли, не знам как е", каза Ройдов.

На въпроса ще има ли дело срещу болногледачката, той отвърна, че няма представа, че не знае езика, че трябва да се търсят защитници. Сестра му е отишла при една адвокатка, която й казала, че започват от 25 000 нагоре и после процент.

"Откъде да ги взема аз предварително да й ги дам, може да стигнем до 100 000. Ами аз като стигнем, ще взема ли нещо, не се знае...", коментира Ройдов.

В коментар на плановете на сестра си да убие рода си, мъжът каза:

„Това е, жестокостта идва от там, от властността на човека и простотията. Аз съм я отгледал нея от шестмесечно бебе. Баща ми като избяга през 51-ва година, тя беше шестмесечно бебе, другата беше на 2,5 години, аз бях на 5 години. Носил съм я на врата си, докато се ожени, аз съм я гледал. Обаче, жадни за пари са хората и това е".


- Тежи ли ви това сестра ви да ви иска смъртта?

- Как няма да тежи. И чужд човек да е...макар че на чужд човек не бих обърнал толкова внимание. А собствената ти сестра, която си я отгледал, без баща, с майка ми сме работили, лишавани сме, следени навремето, проверки. Не ми даваха да уча тук, да си завърша даже и средното образование, не съм доволен, но какво да я направя. Не мога да се откажа, кръвна връзка и това е.

"Два пъти ходихме до Флорида, исках да си го докарам тук, баща ми, почина там. Той така искаше, така беше. Аз го докарах със самолет до тук и го погребах тук".

Той обясни, че не се е карал със сестра си, идвала е при него.

„Стана изведнъж. Дали другата сестра в Америка е разбрала нещо и с нея си говори, с мен не говори, от там са си навили пружините, какво да ги направя. Не искам да им се бъркам, от тук насам да си решават сами проблема", допълни Ройдов.

Защитата на Иванка твърди, че няма доказателства, че тя е планувала убийството на брат си и наследниците му.

"Няма доказателства съгласно закона, защото разпоредбите на НПК изискват, когато се повдига обвинение да има достатъчно доказателства които обосновават предположението, че е извършено престъпление.

В случая има само един противоречив разпит на свидетеля под прикритие, което представлява специално разузнавателно средство, и съгласно разпоредбата на чл. 177 от НПК, СРС не може да обоснове обосновано предположение, не може да бъде достатъчно за извод, че е извършено такова престъпление", каза адвокат Йордан Дафчев.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички