Миряни и кметове посрещат новия владика Серафим

Връчват му ключа на Неврокопска митрополия

Миряни и кметове посрещат новия владика Серафим | StandartNews.com

Благоевград. Миряни, свещеници и управници ще приветстват новия Неврокопски митрополит Серафим в деня на въдворяването му. В 08.30 ч. той ще бъде посрещнат в началото на Неврокопска епархия – на площада в село Бараково, пред храм „Успение Богородично". Ще има поклонение в църквата, а после и приветствие от архимандрит Лукилиан, протосингел на Неврокопската света митрополия.

Половин час по-късно е посрещането пред Младежкия дом в Благоевград. Свещенството и официалните лица ще придружат митрополита в шествието до катедралния храм „Въведение Богородично", където ще се отслужи молебен.

В 10.15 ч. Серафим ще бъде посрещнат от клир и миряни в Симитли на разклона на главен път Е-79 за Гоце Делчев. Митрополитът ще благослови хората и ще продължи към Разлог, където ще е в 11.00 ч. Ще има молебен в храм „Св. Благовещение".

В 12.30 ч. духовният водач на епархията ще е на молебен в храм „Св. Троица" в Банско. В 14.00 ч. е тържественото посрещане в Гоце Делчев, където е седалището на митрополията. Ще се проведе шествие до площада.

Серафим ще отслужи трисагий на гроба на митрополит Натанаил, който е в двора на митрополията. Молебенът за въдворяването му ще е в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий". След това ще започне кратка празнична програма.

В 15.30 ч. митрополитът ще бъде въведен в сградата на Неврокопска митрополия. Секретарят й ст. ик. Георги Кумбаров ще приветства митрополита и ще му връчи символично ключа на митрополията при първото му влизане в сградата. В 17.00 ч. започва вечерня в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай