Минута мълчание и черно знаме във ВТУ за Вероника

Минута мълчание и черно знаме във ВТУ за Вероника | StandartNews.com

Лекциите във Великотърновския университет ще започват с минута мълчание в памет на убитата Вероника Здравкова. Днес е обявен и ден на траур във ВУЗ-а.

На сградата на Ректората и в Стопанския факултет ще бъдат поставени траурни знамена, ще бъде обособен и траурен кът във фоайето на факултета.

Вероника Здравкова учеше магистратура в Стопанския факултет на ВТУ.

Очаква се в Общинския съвет ще бъде внесена подписката с искания за монтиране на камери и осветление на района от Автогара Юг до жп гарата в града, където бе убита студентката, и за изграждане на видеоконтрол и въстановяване на липстващото осветление от ВТУ до Пети корпус. Стотици великотърновци снощи се събраха край паметника „Майка България", за да изразят съпричастност към трагедията и да подкрепят подписката.

След тридневно издирване на 3 март тялото на Вероника Здравкова бе открито във водите на река Янтра, в района на жп гарата във Велико Търново. По случая се води досъдебно производство за умишлено убийство срещу неизвестен извършител. Все още няма заподозрян за престъплението, основната версия е убийство с цел грабеж, казаха от прокуратурата. 23-годишната студентка от Никопол изчезна на 28 февруари вечерта. Тогава е била видяна за последно в района на жп гарата в старата столица. По това време младата жена се прибирала от работа. Сигналът за изчезването й бе подаден от нейните родители на 1 март сутринта, след като няколко пъти безуспешно се опитвали да се свържат с нея по телефона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай