Милионерката леля Гошка с нови планове за бъдещето

Най-известната лотарийна милионерка не спира да отделя десетки хиляди левове за родния си град

Милионерката леля Гошка с нови планове за бъдещето | StandartNews.com

Най-известната лотарийна милионерка леля Гошка не спира да отделя десетки хиляди левове за родния си град Искър, пише Блиц.

Българката се превърна от обикновена, мизерстваща дама, която години наред изкарваше прехраната си с пот в Испания, в една от най-богатите дами както в България, така и на Иберийския полуостров.

Преди две години Гошка спечели фантастичните 67,99 милиона евро в испанската лотария.

В града мълвата е, че тя не спира да помага на роднини и приятели от града, но и на нуждаещи се хора като цяло. Дарила е пари за училището там, на общината. Купила е нова техника за Бързата помощ. Помогнала е дори на полицаите да обновят инвентара си – с пари за компютри и всякаква друга техника.

От коментарите става ясно, че семейството на мултимилионерката е придобило и старата сграда на детската градина. Има сведения, че леля Гошка иска да я превърне в старчески дом или някакво благотворително заведение за хора с някакви нужди.

Всеки път, когато леля Гошка посещава Искър, пристигането ѝ е повод за празник сред местните жители.

В края на лятото тя напълно ремонтира стария дом, за да отговаря на новия ѝ начин на живот. Искърци твърдят, че тя посещава гроба на майка си веднага щом се прибере у дома. Жената е починала скоро след печалбата.

След това Гошка събира членове на семейството и приятели и всички се забавляват. Леля Гошка и съпругът ѝ Марин не са посещавали дома им от август, въпреки молбите им. Тя редовно изпраща синовете си Георги и Веселин в Искър, за да управляват имотите и да наблюдават даренията.

Сега жителите на Искър очакват пристигането на леля Гошка, за да могат да се почерпят отново и да чуят за бляскавия ѝ живот в Мадрид.

Гошка, която пребивава в Испания от повече от 15 години, също дава средства на общността Кинтанар дел Рей, където живее.

Там в началото на август 2016 г. тя печели втората по големина награда от лотарията Primitiva в историята на полуострова. Тя дарява пари на кметството и помага на испански и български граждани, които се нуждаят от помощ.

Тя също така благоразумно инвестирала на пазарите на изкуство и недвижими имоти и вложила част от средствата в различни предприятия, включително едно, което се занимавало с международен транспорт.

В момента леля Гошка и семейството ѝ живеят в Хасиенда в разкошен мадридски комплекс, като имотът струва повече от един милион евро. За нея е било ритуал да събира семейството в палата, когато има по-голям празник,

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай