Миков помага на Белоградчик за ЮНЕСКО

Миков помага на Белоградчик за ЮНЕСКО | StandartNews.com

Белоградчик. Главният редактор на вестник "Стандарт" Славка Бозукова ангажира с каузата Белоградчишките скали да станат част от ЮНЕСКО и да получат статут на европейски геопарк председателя на парламента Михаил Миков. Това стана по време на официалното откриване на изложба от фотоси на древните скални образувания в музея "Земята и хората".

 

"Нека обединим сили и да задействаме процедурата за ЮНЕСКО", отправи апел към Михов главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова. Тя припомни, че през 2012 година 1,3 милиона българи казаха с вота си в кампанията "Чудесата на България", че настояват държавата да придвижи документите на Белоградчишките скали за световната организация. "Благодаря ви за усилията, които полагате с кампанията на в "Стандарт", госпожо Бозукова. Поемам ангажимент", заяви Миков.

 

Кметът на Белоградчик Борис Николов съобщи, че заради кампанията на "Стандарт" "Чудесата на България" ръстът на туристите, посетили Белоградчишките скали през 2013 година, се е увеличил с 12%. "Книгата, която "Стандарт" издаде "Чудесата на България", е своеобразен паспорт на Белоградчишките скали", възторжено допълни председателят на парламента, показвайки пред гостите на изложбата корицата на луксозното издание със светините на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай