Методиев: 90% от ромите знаят как да попълнят бюлетината

Методиев: 90% от ромите знаят как да попълнят бюлетината | StandartNews.com

София. 90% от ромите вече знаят как да попълнят бюлетината за изборите за Европейски парламент. В това увери пред бТВ депутатът от ДПС Александър Методиев, инициатор на т. нар. ромско обединение, започнало от конгрес в четиризвезден хотел в Боровец преди месец.

„На Ахмед Доган обещах да работя честно и да допринеса за развитието на ДПС относно приоритетите, начертани от ръководството. Никой не може да обещае брой гласове, нашите хора имат глави на раменете си", каза още депутатът.

„ДПС е единствената партия, която е най-близка до циганския етнос – дава възможност на всеки да развива своите идеи. Ето, както на мен ми помогна за идеята за ромско обединение", похвали Методиев себе си и партията си. Той уточни, че учредителната конференция на ромското обединение, която била насрочена за 12 май, била отложена за след изборите на 25 май, за да се разсеят съмненията за предизборна мобилизация на ромската общност.

„ДПС 20 и няколко години помага на този етнос", подчерта Методиев.

„Евророма не е дала, и себе си обвинявам, че лъжехме нашите хора със задачи, които в бъдеще щяхме да изпълним. Бяхме обещали на учениците – ранички и безплатни учебни помагала и храни, до осми клас сигурно ги чакат", призна депутатът от ДПС, но не обясни какво са давали ромите в замяна на обещанията. „И до днес „Евророма е коалиционен партньор на БСП – за тях трябваше да се гласува", допълни той.

„Евророма" е партия за собствени цели. На лидера вероятно се е плащало, плаща се и ще продължава да се плаща. Аз моята баница си я меся сам и сам си я хапвам, не искам парче от ничия баница", коментира още Александър Методиев.

Методиев посочи, че по неофициални данни циганският етнос в България е около 800 000 души. „Целта ни е да обединим възможно по-голям % от етноса, защото той е манипулиран предизборно от всички партии – преди избори сме братя роми, а след това – мръсни мангали", обясни ромският лидер.

„В това обединение ще има политическа дисциплина, няма да се поставят условия", каза Александър Методиев и допълни: „Аз нямам власт, власт има всевишния."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай