Меркюри се притеснявал от Кабайе

Дивата и дъщеря й Марти идват три дни преди концерта им на 27 септември в НДК

Меркюри се притеснявал от Кабайе | StandartNews.com

София."И двамата с Фреди Меркюри се притеснявахме преди първата ни среща. Той - особено много. Каза ми, че за първи път се среща с прима, с истинска звезда. Аз му отговорих, че не съм звезда, а просто дебела жена, която пее". Това разкри Монсерат Кабайе пред bTV за времето, когато двамата с Меркюри изпяха незабравимия хит "Барселона" за Олимпиадата в каталунската столица през 1992 година. След смъртта на вокала на "Куин" тя никога не изпълни с друг певец този дует.

Световноизвестната оперна дива и нейната дъщеря Монсерат Марти ще пристигнат у нас три дни преди концерта си на 27 септември в зала 1 на НДК, за да репетират със симфоничния оркестър на Българското национално радио под диригентството на музикалния директор на Флорида Гранд Опера Рамон Тебар.
Двете ще представят най-доброто от репертоара си. Българските ценители ще чуят изпълненията им на пиеси на Маскани,

Хендел, Пучини, известни творби, като Хабанера от операта "Кармен" на Бизе, "Песен на гълъба" от Барбиеро де Лаварес, Мюзета валс от "Бохеми" на Пучини. Публиката ще бъде очарована и от популярните "O mio babbino caro" и "Двете котки".
Монсерат Кабайе споделя, че е изключително радостна след повече от 10 години отново да се върне за концерт в София и то заедно със своята дъщеря. Марти първоначално искала да стане балерина и учила при великата Мая Плисецка. Но травма да глезана я отказва завинаги от танцуването. Веднъж, в края на 90-те, пред майка си и баща си, известния испански оперен певец Барнаби Марти, тя се явила на "прослушване" с няколко арии.

"Тогава ние с баща й се спогледахме и разбрахме, че от нея ще стане чудесна певица. Днес се гордея с постиженията й. Смятам, че съм щастлив човек, защото съдбата ми даде възможност да направя кариера, но за мен на първо място е семейството", признава Кабайе.

"Но за нас на моменти беше ужасно. Тя ставаше всяка нощ в три, за да репетира - тогава се чувствала най-добре. А ние не можехме да спим", допълва дъщерята.

Българските зрители ще имат уникалния шанс да видят отново, и вероятно за последен път, голямата Монсерат Кабайе благодарение на продуцентска агенция "БГ Саунд стейдж". Билети могат да се купят в системите на Ивентим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай