Меган отказа да ражда при кралските лекари

Съпругата на принц "Хари" нарече докторите на Елизабет "мъже в костюми", избра акушерски екип начело с жена

Меган отказа да ражда при кралските лекари | StandartNews.com

Съпругата на принц Хари - Меган, е  отказала услугите на кралските лекари. Това съобщава източник, близък до херцозите на Съсекс, цитиран от британските медии и БГНЕС.

Меган Маркъл е решила да не спази традицията  за предстоящото раждане на първото си дете. Съпругата на принц Хари е отказала да се довери на грижите на лекарите на Кралица Елизабет Втора, които определила като „мъже в костюми“.

37-годишната Меган е избрала да роди под грижите на собствен екип, воден от жена лекар.

Гинеколозите Алън Фратинг и Гай Торп – Бийстън, който е най-добрият експерт по високорискови бременности, бяха лекарите, които изродиха и трите деца на херцозите на Кеймбридж Уилям и Кейт. Те са сред най-добрите специалисти в света, но никой от двамата няма да присъства на раждането на Меган, която „любезно“ отказала услугите им.

Разбира се, лекарите на кралицата по протокол не могат да бъдат изцяло изключени от раждането и вероятно ще се намесят „в случай, че нещо се обърка“.

Източник, близък до херцозите на Съсекс, твърди, че Меган и Хари не мислят да спазят друга традиция – да позират с новороденото пред медиите веднага след раждането. Според тях това не било наложително, тъй като бебето няма да е директен наследник на британския престол.

Вероятно раждането ще бъде оповестено с кратко съобщение, а по-късно ще бъде публикувана снимка. Според близки на Меган, тя не намирала за необходимо след раждането да става и да се облича официално за няколко медийни снимки, само защото „хората си мислят, че трябва да го направи.“ 

Такива снимки обаче се появиха веднага след раждането на бебетата на Кейт и Уилям.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай