Майката на Шарков: Не мразя убиеца на сина ми

Майката на Шарков: Не мразя убиеца на сина ми | StandartNews.com

София. „Онзи ден ми се мярна онзи човек в носилка в една болница. Аз обаче се загледах този път в лицето му и си мисля, този човек - ей така без нищо е сложил край на живота на детето ми и се опитвам да разбера кое е това, което кара хората да постъпват по този начин". Това са думите на майката на покойния командос Емил Шарков за убиеца на детето й. Ваня Рипчева разказа за трагедията си в предаването "Събуди се" по Нова и призна, че не мрази Петко Петков, който отне живота на баретата.

Почернената жена обясни още, че й съобщили за случилото се едва в 18 часа вечерта и 12 часа е била спокойна, не вярвала, че синът й може да е убития, за който говорят по новините.

„Искам го жив, искам го жив и пак да не го познават много хора и да не знаят с какво се занимава, ще си го помня аз, защото на мен ще ми липсва. Сега някои ми казват да го беше спряла, не съм му казала нито една дума да помисли и пак не бих го направила, защото той много го искаше", казва още Ваня.

„Сега казват, че е герой - Как си го предпочитам жив, той ми липсва на мен като дете, обаче аз се притеснявам, че внучката ми ще расте без баща, а Милена без съпруг", споделя още през сълзи жената и изтъква, че вече се притеснява за колегите на Емил и техните семейства, на които може да се случи подобна трагедия като тази във фамилията й.

Стандарт Нюз припомня, че Емил Шарков загина при спецоперация в Лясковец, след като психично болният Петко Петков стреля по него. Случаят предизвика широка дискусия в обществото за това колко хора у нас имат психични отклонения и правим ли достатъчно държавата за лечението им и сигурността на хората около тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай