Майката на Петко: Не мога да съжалявам за починалия командос

Стефанка я грози принудително внедряване в психиатрично лечебно заведение, съобщи адвокатът й Виктор Костов

Майката на Петко: Не мога да съжалявам за починалия командос  | StandartNews.com

София. "Съжалявам само за сина си, не мога да съжалявам за момчето, което почина, защото той беше влязъл у дома, в къщата ми", каза от ефира на Нова телевизия майката на стрелеца от Лясковец Стефанка Савова, като заяви, че не е видяла убития командос.

"Петко не ме предупреди, че ще стреля по командоса, аз не знаех", допълни още тя и заяви, че именоо тя самата е позвънила за линейка, а не баретите. "Казах на прокурорката няколко пъти да го изведат, ще му изтече кръвта, а тя казваше - ей сега и накрая е станало 12 часа", разказва майката на Петко, която е категорично убедена в неговата нормалност и смята своите съседи за виновни за всичко.

"Вече изтръпнах, не че съм спокойна, нямам въобще никакви сили да живея повече. Взимам успокоителни, не са ми предписани - глог, валериан и валидол", разкри тя.

Майката на Петко сподели още, че няма промяна в отношението на хората към нея, а тя много пъти вече е говорила с тях за кървавия инцидент в Лясковец.

"Не мога да вляза в жилището си - като в Кербала е надупчено. Петко беше на земята в коридора, аз бях в кухнята. Нищо не са ни казвали, идват с една сила и почват да чупят на цялата къща стъклата, влязоха със стълба, сложена под гаражите и цялата къща се напълни с барети", спомня си Стефанка, запитана дали баретите са ги предупредили, че ще влязат.

Стана ясно и че Стефанка я грози принудително внедряване в психиатрично лечебно заведение, съобщи адвокатът й Виктор Костов, след като прокурор Галя Николова е започнала процедура за задължително настаняване в психиатрична клиника. Експертизата е поискана от Окръжна прокуратура, за да се изясни дали е достоверен свидетел, а в последствие се оказва, че е нужна още една експертиза, но в стационарен модел.

"В един момент от искане за оценка на един свидетел в искане за задължително настаняване, идентично на лишаване от свобода. Тази ескалация на прокуратурата може да лиши случая от единствения свидетел освен баретите. Страхувам се, че искат да я скрият", заяви адвокатът й Виктор Костов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай