Магнитна буря връхлита Земята

Магнитна буря връхлита Земята | StandartNews.com

Мощна магнитна буря ще връхлети днес Земята и ще наруши работата на електронното оборудване на някои места, предаде ИТАР-ТАСС.

Според Алекс Йънг от НАСА пикът на бурята ще бъде днес във вечерните часове, но компютърните модели могат да бъдат и грешни с до няколко чяса. Очаква се най-силните прояви на слънчевия вятър да бъдат усетени от полунощ тази вечер до три часа сутринта в неделя, допълва експертът.

Йънг уточнява, че в резултат на термоядрен взрив под повърхността на Слънцето сега с невероятна скорост в космоса се носят милиарди тонове разгорещена материя.

Част от тази маса има собствено, мощно електромагнитно поле, което ще влезе в съприкосновение с горните слоеве на атмосферата на Земята и нейното магнитно поле. В резултат ще се получи сиянието, което ще се вижда на местата, където няма да е облачно.

Здравни експерти съветват хората, които са по-чувствителни към магнитните промени или страдащите от хронични заболявания, да обърнат специално внимание на своето здраве и да си почиват повече.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай