Мъгла бави движението в страната

Мъгла бави движението в страната | StandartNews.com

София. Утринна мъгла забавя движението по пътищата в страната. Пристанище Бургас също е затворено за маневри, заради намалена видимост поради мъгла, съобщи „Фокус". На рейд за товарно- разтоварни работи чакат три кораба, съобщиха от информация на Бургаския порт. Те ще влязат в пристанището след вдигане на мъглата.

Мъгла ограничава видимостта до 150 метра по пътищата и в област Видин. Пътните настилки са влажни. Трафикът по главен път Е 79 е спокоен, движението на автомобили е предимно от и за Дунав мост 2. Остава забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан".

Паднали камъни затрудняват движението по пътя Е 79 в участъка на Кресненското дефиле. С повишено внимание трябва да преминават водачите и през високопланинските проходи Предела и Папазчайр, тъй като видимостта в тези участъци е силно ограничена. Пътните настилки са мокри и хлъзгави. Обстановката на граничните пунктове е спокойна и няма затруднения при преминаването. Трафикът в посока София – Кулата и обратно остава пренасочен по обходния маршрут Марикостиново - Марино поле - Чучулигово – Кулата. Поради изграждането на автомагистрала „Струма" на места по главен път Е-79 са въведени временни ограничения на скоростта до 50 километра в час. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

Между 50 и 100 метра е намалена видимостта по пътя Смолян – Пампорово заради мъглата. Времето е облачно, с леки превалявания от дъжд по високите части в Родопите. Пътните настилки са мокри, а заради влажното време и пресечения релеф на областта остава повишена опасността от падащи камъни и свличане на земни маси по всички пътища в региона. През нощта са получени няколко сигнала за паднали единични камъни, но те са отстранени от екипи на управлението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай