Лятна програма за перфектна фигура

Лятна програма за перфектна фигура | StandartNews.com

Тренировките в парка ви зареждат с енергия

Калина Русева – инструктор по аеробика и фитнес "Клуб MD sport", зала 5-Б, стадион "В. Левски"

Всички знаем, че лятното настроение, освен че носи радостно усещане, ни поотпуска и подтиква към леност. Много хора си казват, че ще го ударят на живот без никакви диети и тренировки, досадно пресмятане на калории и прочие правила, които да ги държат във форма. И всичко това – с измамното себезалъгване, че щом дойде момента, бързичко ще влезнат във форма. Обикновено, такъв подход към тялото има пагубни последици, защото мързела води до тотално отпускане и скоростно натрупване на излишни килограми. Най-доброто,което е препоръчително през летния период, е да се разредят тренировките и да се премине към олекотен режим на спорт без драстично спиране – така ще държите мускулите в кондиция и после с лекота ще може да се върнете към редовната си програма. Топлото време навън ви дава възможност да комбинирате кроса с нестандартни упражнения. Достатъчно е да носите чифт леки гири със себе си. Доста хора дори използват такива при бягане като допълнителна тежест, за да увеличат ефекта върху бедрата при тичането, защото допълнителната тежест създава и по-голямо натоварване. От друга страна, тренировките на открито са приятни и зареждащи, атмосферата е различна и това допинася за разчупване настереотипа. Ето защо, при всяка възможност тренирайте на открито, сред природата. Днес Лора ще покаже модел от няколко ефективни упражнения, които се изпълняват последователно по 10 – 12 повторения на всяко. Правете пауза от 30 секунди между отделните движения.

1. Изнасяне от опора

Застанете в позиция за лицева опора и поставете пръстите на стъпалата върху някаква стабилна височина около 50-60 см.; тялото е изпънато под лек наклон, като кръста и гърба са стегнати. От това изходно положение изнесете левия крак изпънат нагоре, без да отпускате таза; върнете бавно крака надолу и вдигнете десния нагоре. Изпълнете серия, редувайки краката, без да променяте позицията на тялото докато работите.

2. Стъпка нагоре

С лице към стъпало, пейка, или друга височина, като дънер в нашия случай, застанете изправени и пуснете ръцете с гирите надолу. От тук стъпете с левия крак върху височината, изнасяйки дясното коляно свито напред и изпъвайки ръцете хоризонтално до нивото на рамената. Стъпете обратно на земята и повторете стъпката нагоре с десен опорен и свит ляв крак. Дръжте тялото изправено със стегнат кръст, изпълнявайки серията с редуване на краката.

3. Глут мост от наклон

Легнете по гръб на земята, свийте колена и поставете петите върху стабилна височина. От това положение вдигнете таза нагоре, като едновременно с това изнесете левия крак изпънат нагоре; върнете таза и крака надолу и без да докосвате земята, повторете движението, изнасяйки десния крак нагоре. Направете повторения в серия, редувайки краката и изпъвайки тялото на една линия, без напрежение в кръста.

4. Преса с извивка

Легнете по гръб на земята, свийте колената под прав ъгъл и поставете петите върху височината; ръцете с гирите са изпънати напред към колената. От тук отлепете главата и рамената от земята, стегнете корема и изнасяйки изпънатите ръце вдясно, направете извивка. Върнете към център и повторете извивката вляво.Изпълнете серия, като редувате посоките

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай