Лудогорец или Стената

Гонят ни в чужбина заради концерта, беснее Кирил Домусчиев

Лудогорец или Стената | StandartNews.com

София. Мачът или концертът на годината? Това е дилемата, която постави победата на "Лудогорец" над "Партизан". Стадион "Васил Левски" се оказа ябълката на раздора за шампиона ни. Тимът от Разград ще играе плейоф за влизане в Шампионската лига с бонус 8 млн. евро. Реваншът обаче съвпада със спектакъла на Роджър Уотърс "Стената", който е на 30 август. Ако "Лудогорец" е домакин, ще трябва да търси къде да играе. Най-крайният вариант е да наеме стадион в Букурещ, тъй като друг лицензиран у нас няма.

"Ще търсим среща с министъра на спорта - ако нещо може да се коригира - добре, а ако не - ще се наложи "Лудогорец" да играе домакинството си в чужбина. Нещо, което поставя пред мен въпроса дали има смисъл да инвестирам в българския футбол или в чужбина", каза Домусчиев. Засега изглежда, че битката на корабния бос е предопределена, тъй като билетите за мегаконцерта са продадени.

Във вторник "Лудогорец" спечели историческа победа срещу "Партизан", с което се класира за плейофите на Шампионската лига. Първият плейоф е на 20-21 август, а реваншът е седмица по-късно. Единственият лицензиран стадион за подобна фаза е "Васил Левски". На 30 август там обаче ще е грандиозният спектакъл "Стената" на Роджър Уотърс. Вече е подписан договор и стадионът ще бъде затворен няколко дни по-рано заради подготовка на сцената. неустойките при отмяна на концерта ще бъдат непосилни. Така ако отборът от Разград е домакин в реванша, става засечка.

Вариантите са няколко. Спешно се търси лицензиране на "Лазур" в Бургас, при последната инспекция на УЕФА там бяха открити само 3 от 12-те констатирани по-рано нарушения на правилата за Шампионска лига. Другият е размяна на домакинствата, което ще ощети българите. Най-неприятният вариант е "Лудогорец" да домакинства в Букурещ. 

"Не стига, че българската държава не прави нищо за футбола у нас, като Словакия например, която подпомага местните клубове със 100 млн. евро за изграждането на стадиони, ами и на всичкото отгоре превръща единственото си национално спортно съоръжение в панаирджийница. И то - въпреки че държавата изкарва немалко пари покрай футбола, тъй като всички клубове плащаме данъци, плащаме на полиция. В крайна сметка Националният стадион не е концертна зала. Утре някой може да реши да го превърне в базар и да не го ползва и националният ни отбор! Живеем в страна на парадоксите!", ядосва се собственикът на "Лудогорец". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай