Линейки хвърчат за зелен хайвер до Дунав мост 2

Премиерите на България и Румъния ще преминат по свързаното съоръжение

Линейки хвърчат за зелен хайвер до Дунав мост 2 | StandartNews.com

Видин. Фалшив сигнал за голяма трудова злополука прати за зелен хайвер линейки на Дунав мост 2, съобщиха от спешния център във Видин. Само 4 минути след обаждането на мъжки глас, че на моста е станало произшествие, реанимобилите заковаха на площадката. Днес там се очаква посещението на премиерите на България и Румъния – Бойко Борисов и Виктор-Виорел Понта. За щастие, се оказа, че тревогата е фалшива. Работници и специалисти продължиха работата си по последните метри от присъединяването на пътната плоча. Полицията започна разследване на случая.

Днес Бойко Борисов, румънският му колега и европейският комисар за регионална политика Йоханес Хаан, заедно с българо-румънска делегация, ще преминат по вече свързания Дунав мост 2. От българска страна в нея участват и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.  Очаква се и транспортният министър на Румъния Овидиу Силаги също да вземе участие в официалното посещение на завършената конструкция на Дунав мост 2.

Последният сегмент на Дунав мост 2 е поставен миналата седмица и цялата конструкция от българския до румънския бряг вече е свързана. В края на месец август беше изцяло завършена и прилежащата инфраструктура към него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай