Лили прости на първата си голяма любов

Любовната история е сред най-емблематичните за миналия век

Лили прости на първата си голяма любов | StandartNews.com

Лили Иванова се е сдобрила с първата си голяма любов – известния композитор Здравко Радоев, след десетилетия на тиха война и мълчание помежду им. Двамата заровили томахавките покрай скорошния 85-и рожден ден на маестрото. За това се похвали самият Радоев. „Вече редовно ми се обажда. Естествено, и сега за юбилея ми звънна. Каза хубави пожелания“, споделя той, пише "Ретро".

Любовната история на Здравко и Лили е сред най-емблематичните за миналия век. Двамата се залюбват малко преди примата да се срещне с втория си съпруг Иван Пеев, но докато е все още омъжена за първия – д-р Георги Павлов от Перник, когото твърди, че никога не е обичала. По същото време пък Радоев е женен за Богдана Карадочева. Така заплетени, отношенията им се превръщат в сложен любовен петоъгълник, от който само Лили излиза невредима. Здравко и младата естрадна звезда започнали да работят заедно случайно, но той бързо паднал в плен на таланта и чара ѝ. Чувствата към нея го накарали да се откаже от турнетата си с Леа Иванова, да я замени с Лили, а заради ревност да се разведе с Богдана.

„Постепенно се сближихме с Лили, любовта дойде по-късно. Тя все още беше женена за първия си мъж – доктора. Аз даже имах респект от това, че е семейна, някакво неприятно усещане, че вършим нещо нередно“, спомня си Радоев. 
„Когато се разведе с доктора, заживяхме заедно и изкарахме 3-4 години. По-късно тя реши да се омъжи за моя приятел Ванко Пеев. Едва ли не аз самият провокирах чувствата ѝ към него, затова бях разочарован, че Иван ѝ предложи брак. Нещо, което аз не направих, защото смятах, че на този етап по-важни са музиката и кариерата“, допълва още Радоев.

Той никога нямало да забрави как Иван и Лили му сервирали новината, че ще вдигат сватба, докато всички вкупом били на турне в Белград. След случката певицата му обърнала гръб завинаги и десетилетия наред отношенията им хич не били цветущи. Доскоро Радоев я винеше, че никога не получил дори едно „благодаря“, че я изстрелял на върха на музикалната индустрия у нас.
Композиторът дълго време преживяваше на ръба на мизерията. Радоев бил пенсиониран с указ на Държавния съвет по предложение на Съюза на музикалните дейци едва на 50-годишна възраст.

„Бяхме заедно с Емил Димитров, Васко Андреев и още един колега, но лично аз никога не съм подавал документи за пенсия, защото нямам такива, които да докажат трудовия ми стаж. Липсват ми 30 години!“, жалва се големият музикант, който и до ден днешен не получава пенсия за старост, а само социална. Въпреки това обаче пианистът, създал редица шлагери и работил с най-големите родни естрадни звезди, не падал духом и все още имал самочувствие. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Първанов
преди 4 месеца

Ало, милионерите, а стига де...

Откажи
Лилян Ебанов
преди 4 месеца

Божествен глас! Посредствен човек. Колко си сем. течност е изпила!? За кого ли не е била женена!

Откажи