Лазаров: Търсенето на Сертов с хеликоптер зависи от метеорологичните условия

Лазаров: Търсенето на Сертов с хеликоптер зависи от метеорологичните условия | StandartNews.com

София. "При първа възможност ще издигнем хеликоптер с цел наблюдение, когато метеорологичните условия ни позволяват в търсене на Петко Сертов". Това обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в сутрешния блок на БТВ. Той коментира версиите за изчезването на бившия шеф на ДАНС, по които работи полицията.

До момента се знае предвижването на Сертов в деня на неговото изчезване, местата които е посетил, след което му се губят следите, каза Лазаров и изтъкна, че МВР работи по всички версии.

„Ние не изключваме нито една версия, но до момента нямаме потвърдени данни в никоя посока. Ние направихме това, което е възможно от гледна точка на действията ни. Проверихме контролно-пропусквателните пунктове, но знаете, че особено на вътрешните граници не се отбелязват влизане – излизане", допълни той.

„Направихме координация чрез „Гранична полиция" и техния контактен център със съседните нам държави и извършихме проверки дали Петко Сертов, и автомобилът са му влезли на тяхна територия. Това също не даде резултат, т.е нямаме положителен отговор, но това не означава, че ние не продължаваме да го търсим извън страната", коментира още Лазаров.

„Наясно сме какво е работил Сертов, какви доходи е получавал, семейството е било финансово осигурено. Не виждаме досега нещо необичайно. Разследват се здравословното състояние, потърсени са всички лечебни заведения, но не беше открит там", посочи още Лазаров.

Стандарт Нюз припомня, че Петко Сертов е в неизвестност от шест дни. Съпругата му сигнализира в полиция, че той излязъл от дома без мобилни телефони и не се върнал.

Главният секретар на МВР коментира случая с катастрофата на магистрата Лозан Панов, който в сряда се оттегли кандидатурата си за председател на Върховния касационен съд. „Когато настъпи произшествието, липсваше очевидец. Колегите проведоха оперативно-издирвателни действия, имаме някои насоки. Първо да изясним кой е извършителят, после да мислим дали е нарочно заради ВКС", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай