Култов играч влезе в Стани богат! Билалов се превъзбуди

Участникът е свързан с литературна легенда

Култов играч влезе в Стани богат! Билалов се превъзбуди | StandartNews.com

Твърде любопитен участник влезе в играта Стани богат, свързан с легендарен литературен образ.

Разказът на Елин Пелин "Андрешко" все още е жив.

В емблематичното шоу за знания "Стани Богат" гостува Андрей Палпурин. Той е праправнук на Андрей Стоев - първообраз на героя от българската класика. Стоев е бил жител на село Байлово, от където и идва самият Елин Пелин.Палпурин е инженер, строителен техник и горд жител на най-големия столичен квартал - Люлин, като този факт му помогна на един от въпросите. Още нещо интересно за днешния Андрей е, че се е разминал с няколко мечки в Аляска, САЩ.

"Ще видим дали ще му се размине или ще му секвестираме житцето", шегува се водещият на формата Михаил Билалов при старта на играта на Андрей.Иронично, Андрей се затрудни с въпрос касаещ българската литература - на кой автор е героят Рафе Клинче.

Гостът използва един от жокерите - помощ от съпругата му Изабела, която е запозната с творбите на известните писатели. Двамата успяха да отговорят правилно на въпроса - Димитър Талев е автор на майстор Рафе Клинче от "Железният светилник", пише "България Днес".Явно, за потомъка на Андрешко, с другите автори освен Елин Пелин, не са толкова на "ти".

Дали Андрей ще взема голямата награда, ще разберем идния понеделник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Габи
преди 6 месеца

Билалов да не дава обяснение за думи, на които не знае значението. Да прочете какво е дарак и тогава да го ползва за събиране на листа. Пропускам предавания заради неговите неразбираеми бъртвежи и неуместни подсказвания.

Откажи