Кулезич сезира прокуратората за публикуваните есемеси

Кулезич сезира прокуратората за публикуваните есемеси | StandartNews.com

София. "Този компромат е омерзителен и е създаден, за да ме представи като журналист на ГЕРБ, като зависим журналист. Това е опит за поредно пребиване на журналист, след като ме биха физически. Това е опит да бъда пречупена, да ми се затвори устата и да бъда квалифицирана като прислуга на бившите управляващи", каза в „Здравей, България" журналистът Люба Кулезич по повод информацията от вестник Галерия, че си е писала SMS-и с Бойко Борисов.

Тя заяви, че като журналист се е чувала и има SMS-и с представители на всички политически сили. „Общувам с бивши и настоящи затворници, съдии, магистрати, полицай", добави още тя.

Попитана какво е било съдържанието на SMS-ите, Кулезич отвърна, че те са изфабрикувани. „Пиша SMS-ите си на латиница, а не на кирилица. В тях има дописвания. Лъжа е, че съм призовавала Бойко Борисов да арестува Шулева", категорична беше тя.

Според нея големият въпрос е защо е подслушвана и кой точно е подслушван – тя или хората, с които е говорила. „Ужасно би било, ако съм подслушвана незаконно", каза Кулезич. Според нея става дума за репресия срещу журналист.

Кулезич беше категорична, че ще сезира прокуратурата за това, че спрямо нея се прилага незаконно подслушване и се изнася невярна информация. „Това не е лична война. Тя започна, когато отказах да работя за Алексей Патров", заяви

Според нея текстът, подписан от Кристина Патрашкова, съдържа 3 нарушения на закона – подслушване на известен журналист, изваждане на есемесите му на показ и манипулирането им.

"Това е престъпление! Срещу кого е приложено това „законно подслушване"? – Аз ли съм подслушвана или съм влязла в това полезрение, когато е вървяло подслушване срещу Бойко Борисов, Цветан Цветанов... Ако аз съм обект на незаконно подслушване, това означава наистина нещо ужасно! Миналата седмица този вестник забърка поредния скандал с „черните записи" между Първанов, Румен Петков и Борисов. И тъй като рекетът се проваля, започва рекет срещу мен – да бъда посочена като подкупен журналист. Това е фашизъм!", продължи с журналистката.журналистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай