Кухнята е сърцето на къщата - дайте й ЦИ енергия

Кухнята е сърцето на къщата - дайте й ЦИ енергия  | StandartNews.com

Пролетта, както всички знаем, е сезонът на новото начало. И ето, че тя вече е тук. След зимния сезон всеки има нужда от нещо ново, с което да промени нагласата си към живота и нещо малко с което да насочи енергията си към предстоящите топли дни. А най-добрият начин е чрез пролетното почистване, което ще освободи място за нова, чиста Фън Шуй енергия в дома ви. ЦИ (или ЧИ) е естествената енергия, която изпълва, пронизва вселената и присъства непрекъснато във всички живи организми и неживи обекти. ЦИ е основна сила на всяко движение във Вселената.

Ето няколко стъпки към това как да повдигнем енергията си след зимата:

1. Почистването на кухнята - сърцето на всеки дом, е най-съществено, тъй като според Фън Шуй, състоянието на кухнята съответства със състоянието на здравето. Това е помещението, което поне веднъж на ден събира цялото семейство заедно и именно това е причината да съдържа най-много енергия. Важно е в кухнята да има естествена светлина и топли цветове, които привличат положителната ЦИ енергия. Подредбата винаги е от значение за енергията, в това пролетно почистване ключово значение имат малките промени (например да сменим местата на ножовете и вилиците в шкафа).

2. Отглеждането на растения, като босилек, розмарин, мента и други билки в кухнята освежават обстановката, зеленината помага на притока на енергия, което е основната ни цел. Хубаво е да знаем, че позиционирането на растенията е от значение. Важно е да знаете, че Фън Шуй енергията не достига до ъглите на дома ви, затова избягвайте отглеждането на саксийни цветя в ъглите.

3. Наред са спалнята и банята! Изхвърлете всички вещи, които не използвате, почистете под леглото, измийте прозорците, разчупете обстановката, ако можете разместете, промяната е в основата на всичко. Присъствието на телевизор, компютър или лаптоп не се препоръчва в помещението в което спим, това са предмети, които внасят стрес и пречат на съня ни. Картините от своя страна са изключително добра идея, всички ръчно изработени предмети излъчват позитивна ЦИ енергия. Банята трябва винаги да бъде чиста и свежа.

4. С настъпването на пролетта идват и топлите дни, време е да разчистим и да освободим място и в гардероба си. Отървете се от всички дрешки, които никога не носите, но пък обичате да си ги виждате в шкафовете. Липсата на празно пространство потиска и пречи на енергията да достигне до вас.

5. Фън Шуй енергията обича пространството, затова този тип пролетно почистване има за цел да освободи дома ви от ненужни вещи, които блокират чистата енергия! Уверете се, че когато се приберете от тежък и уморителен ден в работата се чувствате спокойни, а не притиснати.

За всички, които имат нужда от ремонт или ново обзавеждане, смея да твърдя, че сега е точният момент за тези неща! 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай