Кражба на 70 метра кабел остави 100 домакинства без ток в столицата

Кражба на 70 метра кабел остави 100 домакинства без ток в столицата | StandartNews.com

Поредно нагло посегателство над съоръжения на ЧЕЗ установи компанията рано тази сутрин. Кражба на 70 метра меден кабел на стойност 6000 лв. остави без електрозахранване 100 домакинства в столичния квартал „Надежда".
„Създадохме необходимата организация и започнахме веднага подмяна на кабела. Ще положим усилия до обяд да възстановим електрозахранването на засегнатите от кражбата клиенти", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

Това е второто посегателство над съоръжения на ЧЕЗ от началото на месеца само в кв. Надежда в столицата. Щетите от кражби в София през ноември възлизат на близо 50 хил. лв. От началото на годината стойността на загубите вследствие на посегателства над съоръжения на ЧЕЗ е в размер на 2,5 млн. лв.

През последните години кражбите и увреждането на национални инфраструктурни обекти не само нанасят щети за милиони левове на редица ютилити, комуникационни и транспортни компании и икономиката на страната като цяло, но се превръщат във все по-голяма заплаха за сигурността и безопасността на българските граждани и застрашават човешки животи – както на извършителите на посегателствата, така и на невинни хора. ЧЕЗ призовава кражбите на елементи от инфраструктурата да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай