Кръстиха уникално животно на вокалиста на Айрън Мейдън

Enyalioides dickinsoni може да бъде разпознат по оранжевата глава, зеленото тяло и късите крака

Кръстиха уникално животно на вокалиста на Айрън Мейдън | StandartNews.com

Източник: Инстаграм

Непознат досега вид гущер, открит в резерват в джунглата на Перу, беше наречен на вокалиста на "Айрън мейдън" Брус Дикинсън, съобщи АФП.

Екземплярът Enyalioides dickinsoni, както е научното име на влечугото, е открит едновременно с друг нов вид - Enyalioides cyanocephalus, в тропическите гори на Кордилера де Колан, амазонски район в Североизточно Перу.

"Видът е кръстен на Пол Брус Дикинсън, вокалист на легендарната хевиметъл група "Айрън мейдън", казват от Националната служба по естествените защитени зони, без да уточняват дали сред учените, които стоят зад откритието, има фенове на метъл музиката.

Брус Дикинсън, който е на 65 години, е вокалистът на основаната през 1975 г. в Лондон група, считана за една от най-представителните в жанра. "Айрън мейдън"  е изнасяла концерти в Перу.

Enyalioides dickinsoni може да бъде разпознат по оранжевата глава, зеленото тяло и късите крака.

Двата вида са открити по време на експедиция на американски експерти, съвместно със специалисти от Института по херпетология в Перу и Музея по зоология към Католическия университет в Еквадор.

Националният резерват Кордилера де Колан в региона Амасонас обхваща площ от 39 215 хектара и е дом на 470 вида птици и около 70 вида бозайници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай