Кожата е отражение на Аз-а

Кожата е отражение на Аз-а | StandartNews.com

Мари-Йожени Верде, една от най-изключителните и уважавани експерти не само в европейската бюти индустрия, изнесе перфектна лекция и направи зрелищна демонстрация в "Гранд хотел София". Дамата, за която няма тайни в съхраняването и поддържането на здравето и красотата, впечатли и очарова професионалистите и медиите. Брюнетката, чиято визия е в контраст с календарната й възраст, разкри изконни истини и принципи за житие-битието на нежната половина от човечеството, повече от които всъщност са универсални, въпреки че представителите на така наречения силен пол все още не са узрели да ги анализират докрай в своя полза.

"Когато животът се заражда, кожата и мозъкът са едно цяло, обща тъкан. Те запазват тази уникална хармония до края на дните ни. Неслучайно епидермисът е отражение на всичко, което се случва в главата ни, което преминава през нея - колебания, терзания, негативни емоции, положителни чувства, щастие. Стане ли на 40, всяка жена е длъжна да започне да мисли как ще изглежда на 50 и да предприеме действия, за да си спести неприятните и необратими изненади", коментира мадам Верде. Така тя в контекст припомни няколко от многото мъдрости на феноменалната госпожица Габриел Шанел: "Когато сте на 20, лицето ви е дадено от природата - а какво ще бъде то на 50, зависи само от вас", "Можеш да бъдеш възхитителна на 20, очарователна на 40 и да останеш неотразима до финала на земния си път", "Жената има възрастта, която заслужава", "За да изглеждаш великолепно, не е задължително да си млада и красива". я

"Не забравяйте деколтето - всичко започва и завършва с него. Мога да прочета в очите и около тях много за човека, застанал срещу мен - те са абсолютното огледало. Задължително е продуктите, които ползвате, да бъдат сменяни на три месеца, защото кожата трябва да се подготвя адекватно за всеки следващ сезон. Кремът се поставя на лицето винаги отдолу нагоре с леки масажни движения - галите, не натискате. Все едно, че масажирате венците си. И внимание: стигайте до мястото зад ушите. Отпускането на кожата тръгва от мускулите на врата. Нейн враг номер едно е прекомерното и неразумно излагане на слънце. Финото лице се сдобива със ситни бръчици, докато кръглото и квадратното увисва надолу. Заради това се работи най-много върху овала. Съвършеното изкуство, което може да постигне терапевтът, е да въздейства върху контура чрез "моделиране" на лимфния поток, чрез регулиране на кръвообращението. Напоследък се наблюдава следната тенденция - все повече жени имат крехки, чувствителни, реактивни кожи", беше категорична Мари-Йожени, докато представяше терапиите и кремовете с логото "биологични изследвания". Тя акцентира и върху природосъобразния ритъм в битието ни. "Дойде ли жена или мъж с акне, първо питам редовно ли освобождава червата си от токсините и всевъзможните шлаки в тях. Това трябва да се случва всеки божи ден - два пъти в идеалния вариант. Докато червата са задръстени от мръсотии, нищо и никой не може да помогне срещу акнето - нито лосиони, нито флуиди, нито специалисти. Последните проучвания показват, че 75 процента от жените на планетата страдат от запек, докато при мъжете само 10 на сто имат идентичен проблем." Мари-Йожени сподели и своите златни правила, благодарение на които изглежда толкова добре. "Внимавам какво поглъщам, внимавам с кого се срещам. Много държа на съня. Мощно компенсирам всяко безсъние. Ставам всяка сутрин с два часа по-рано, за да правя гимнастика. Тя е като въздуха - от раждането до смъртта. Дори в офиса трябва да извършвате движения на всеки 60 минути." Елена Петрова и Мартина Вачкова повече от внимателно изслушаха прочутата тренерка, а след това се възхитиха на демонстрираната от нея първа в света 3D маска за лице second skin - заместител на инжекционните процедури.яТова е безпрецедентна електрически изтъкана маска от влакна от чиста хиалуронова киселина, които се поставят в кожата с помощта на мощен серум от растителни екстракти и планктон със специфична масажна техника. Мари-Йожени дискутира още методите за лечение на проблемния епидермис без използването на пара и екстракции.
"Тайната винаги е в продуктите с индивидуални персонални формули, които се създават специално за всяка дама след провеждане на специфична диагностика на състоянието на кожата й. Идеята е да се постигне здрава кожа чрез иновативни подходи за лечение на акне, белези, чрез борба със знаците на годините - отпускане, бръчки, пигментации", уточни бизнесдамата Весела Куртева.
Мари-Йожени Верде, която в Париж обучава дори дерматолози, разказа, че азиатците са най-фанатични към философията и стратегията за екосъществуване. "След една от моите лекции в Китай се разходих в близкия парк. И знаете ли какво видях? Бизнесмени с официални костюми оставиха деловите си куфарчета и чанти на земята, огледаха се за най-близките дървета и започнаха да правят тай-чи до тях - изкуството на движенията, което се тълкува като подвижна медитация, укрепваща и лекуваща тялото и душата, успокояват и концентрираща ума. В кафе паузата на друга моя лекция в Париж колегите от Европа отидоха да закусят, докато тези от Азия дискретно се отдалечиха, за да дишат правилно и да си правят гимнастиката."
Мадам Верде разказа още една интересна и поучителна история. Тя и Иван Ануш, създателят на "висшата мода" в козметиката, през 80-те посетили вече бивша съветска република, за да представят марката. След семинара седнали в ресторант край морския бряг. И видели как съпругите на местните рибари размазали остатъците от водорасли и планктон от мрежите по лицата, ръцете и краката си. Когато ги запитали защо го правят, получили отговора: "Действат невероятно върху кожата." Иван Ануш на мига пожелал да използва ноу-хауто в продуктите на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай