Коя майка прибра най-много пари от държавата

Ще вземе 90 % от осигуровките

Коя майка прибра най-много пари от държавата | StandartNews.com

Най-скъпоплатената майка в държавата е Лена Бориславова. 34-годишната юристка ще вземе цели 36 хиляди лева майчинство само в рамките на година. Докато повечето родилки получават минимални средства от държавата, бившата депутатка е ударила тавана, пише „Ретро“.

Парите се формират по сложна схема от НОИ и представляват 90% от осигурителния доход на майката за периода от 24 месеца назад. Така излиза, че всеки месец Бориславова взема по 3 хиляди лева майчински, защото в последните две години се е осигурявала на максимума, тъй като е заемала високоплатени длъжности. Тя бе депутат, после началник на кабинета на Кирил Петков в 47-ото Народно събрание, а по-късно като народен представител, преди през април да се откаже. Междувременно й вървяла заплата и в партийната централа на ПП.

Крупното майчинство обаче Бориславова ще прибира само до есента на тази година, когато дъщеря ѝ от депутата Мирослав Иванова Деа ще стане на една годинка. За втора година парите за всички родилки в България са едни и същи и възлизат на минималната за страната заплата която в момента е 933 лв. Запознати издават, че след първия рожден ден на щерка си, Лена ще се върне активно на работа. И в момента тя изпълнява ангажименти, но инкогнито и освен това е принудена да снове по срещи  в централата на партията заедно с невръстното си отроче и бебешката количка.

Лена и Миро ще имат право да запишат дъщеря си на ясла, когато тя навърши минимум 10 месеца. Това ще се случи през юли, тъй като Деа се появи на бял свят през септември 2023 година. Едва сега обаче излиза наяве истината за раждането на малката, което бе пазено като секретна държавна тайна. Оказа се, че Бориславова е дала живот на първородното си дете в частната столична болница Токуда. Тя е платила за раждането пакетна цена около 3000 лв. Лично началничката на отделението изродила бебето Деа в пълна  дискретност.

В ръцете на същите доктори са проплакали наследниците на куп знаменитости, сред които синоптичката Гери Малкоданска, бившият политик Росен Петров, Нети, диетоложката Енджи Касабие, Ненчо Балабанов и много други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Самуилов
преди 2 месеца

Абе, какво ни навирате в очите тая конкубина. Кого интересува битието и?

Откажи