Кола се вряза в турското посолство в София

Прокуратурата е започнала разследване по случая

Кола се вряза в турското посолство в София  | StandartNews.com

София. Лек автомобил се вряза в сградата на турското посолство в София на бул. "Васил Левски".

Органи на реда и охраната на мисията веднага са арестували нападателя, който е на 35 години и е криминално проявен. Той е откаран в Първо РПУ. Извършва се проверка на колата за взривни вещества.

Водачът на "Ауди" А4 с варненска регистрация излязъл от насрещната пряка и директно се врязал в мисията на Турция. Свидетели разказват пред БНР, че шофьорът е викал, че иска да си отмъсти за убития си брат в Турция. 

Полицейското присъствие пред сградата на Посолството на Турция е засилено. Сградата остава отцепена с полицейска лента и е ограничено преминаването по тротоара около Посолството. Движението по булеварда се осъществява нормално.

Около турското Посолство има служители на СДОТО, като по всяка вероятност ще се проверява дали в автомобила не е имало взривни вещества. В района е паркирана кола на жандармерията. Има над десет полицаи.

Автомобилът, шофиран от български гражданин, на 35-годишна възраст, е съборил металните стандартни заграждения пред входа на посолството. Шофьорът е отведен в Първо РУП за изясняване на случая. По първоначална информация вероятно шофьорът е самокатастрофирал. От удара са изкъртени врати на сградата.

Вече прокуратурата е започнала разследване срещу мъжа, врязал се в сградата на Посолството на Турция, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Разследването се води срещу Марчо Жеков за престъпление по чл. 216 (умишлено увреждане на чуждо имущество) и по чл. 325 НК (хулиганство).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай