Кои са най-ненужните автомобилни функции на годината

В списъка попадат 5 функции

Кои са най-ненужните автомобилни функции на годината | StandartNews.com

Шофьорите в САЩ определиха най-безсмислената опция, предлагана за нов автомобил на пазара през 2022 г. В изследване на американската компания SlashGear са участвали на 600 респонденти, като 1/3 от тях посочват, че лостчетата за смяна на предавките от волана не са от реална полза в най-често срещаните ежедневни ситуации на шофиране.

В крайна сметка в списъка попадат 5 функции, предлагани срещу доплащане при покупката на нов автомобил през тази година. 

Лостчета за смяна на предавките от волана (33,5%)

Повечето хора изобщо не го използват. По-голямата част от автомобилите вече са автоматични и малкото допълнително представяне на пътя, което можете да получите от колата си с помощта на тази функция, просто не е необходимо на огромното мнозинство хора. 

Автоматични врати (23,6%)

Тази страхотна функция е почти символ на статус, но на практика тя е по-скоро неудобно и често забавя влизането и излизането от колата, което може да бъде много изнервящо. Едно просто дърпане с ръка прави процеса много по-бърз.

Люк на тавана (21,9%)

Близо 22% от анкетираните са на мнение, че автомобилът не се нуждае от люк на покрива и е напълно излишно да се плаща за подобна опция. Когато повечето коли имат поне шест прозореца, седми - само за да добавите малко светлина отгоре, не изглежда чак толкова необходим.

Електрически огледала (15,8%)

Благодарение на електрическото задвижване, водачът не трябва да отваря прозорец или да излиза от колата, за да регулира огледалния елемент. Трябва само да натисне бутон в кабината. Някои шофьори обаче смятат, че настройката с бутон отнема цяла вечност и е далеч по-просто огледалото да се завърти с ръка.

Система за динамично управление (6,44%)

Експертите бяха изненадани, че тази функция изобщо е попаднала в списъка, тъй като наистина е полезна, особено за тези, които карат в сурови зимни условия. 

Източник: automedia.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай