Кои са най-добрите коктейли в жегата

Използвайте плодове за супер питиетата

Кои са най-добрите коктейли в жегата | StandartNews.com

Коктейлите на бара, който е до морето, както пее Стефан Вълдобрев с „Обичайните заподозрени“, са хит на плажа. В тях обаче често липсват плодовете, които поемат главната роля в други страхотни питиета от същия жанр.     

 За „Ягодови мечти“ ви трябват 5-6 чаши пресни ягоди и бутилка бяло студено вино. Почистете ягодите, измийте ги и ги нарежете на парченца в купа. След това ги слагайте във фризера за час-два, докато замръзнат. Извадете ги, прехвърлете ги в блендер и заедно с бялото вино ги смелете добре, пише Дарик. Две добре узрели и по-меки праскови, 100 мл водка, 30 мл вишнев ликьор, 3-4 капки лимонов сок и много лед. Слагате в блендера, разбърквате и сервирате във висока чаша. Ако сте фенове на леко тръпчиви коктейли, ще са ви необходими 45 мл водка, 140 мл прясно изцеден сок от червен грейпфрут, чаша натрошен лед, резен грейпфрут за гарниране и малко сол. Навлажнете ръба на чашите с резените грейпфрут, с които ще гарнирате коктейла на финала. Потопете ги в морска сол и ги напълнете с натрошения лед. Смесете добре фреша от грейпфрут и водката в шейкър и налейте в чашите.

Малините също са част от фантазията. Вземете 60 мл ликьор Трипъл сек, 60 мл лимончело, шепа малини, сок от два лимона, сода и кафява захар. Малините и захарта намачкайте добре в чаша. Добавете ликьора трипъл сек, лимончелото, прясно изцедения лимонов сок и леда. Долейте сода, разбъркайте. Ето рецепта и за почитателите на розето: 60 мл водка, 100 мл охладено розе, 4 ч.л. гренадин, 4 ч.л. сок от лайм и ванилия на вкус. Смесете, разбъркайте, поднесете с лед и листа мента. За коктейл с диня са ви необходими: пюре от диня, ментови листа, бяло вино, тънки парченца диня за украса. Смесете динята и виното в шейкъра или разбъркайте добре в широка кана. Сипете в чаша и добавете ментовите листа и парченцата диня. Ако не искате с алкохол, може да заместите виното със сайдер или сода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай