Четвъртък,

Кои предмети пазят дома според Ванга

От: Агенция Стандарт -
Кои предмети пазят дома според Ванга
A
A
A

Голямата пророчица Ванга успя да помогне на много хора със съветите си. Нейните препоръки се отнасят за всички сфери на живота, включително и за подобряване на атмосферата в дома.

Тя винаги е съветвала хората да поддържат домовете си, за да се чувстват под надеждна защита и да подхранват положителната енергия. За целта е смятала, че във всеки дом трябва да има предмети, които са в състояние да привлекат благосъстоянието и да отблъснат негативизма. Те са източник не само на сила, но и на мъдрост. И са в състояние да привлекат всички блага в къщата и да ви спасят от лош късмет и проблеми.  

На първо място, според петричката пророчица, във всеки дом трябва да има подкова. Тя е способна да привлича положителната енергия. Късметът винаги е на кон, затова Ванга е препоръчвала на входа на къщата да има закачена подкова, за да може късметът свободно да прониква в нея.

Чесънът също ще ви донесе невероятни ползи, е казвала тя. Това е едно от най-ефективните растения амулети, които плашат злите духове. Той трябва да бъде окачен на тавана под покрива, в мазето или в ъгъла на входната врата. Където има чесън, няма място за негативи.

Медът е символ на просперитета и богатството в къщата. Затова всеки, който иска домът му да е пълен, е добре винаги да разполага с него.  В допълнение, присъствието му в къщата предполага, че всички обитатели се намират под надеждна защита.

Ванга винаги е казвала, че просперитетът в един дом започва със зрелите ябълки. Тези плодове могат да разпознават отрицателната енергия.

Ябълка, оставена за една нощ сутрин, ще ви "разкаже" за енергията на вашия дом. Ако на сутринта изглежда значително по-зле, значи е време да изчистите дома си от негативизма. 

Безопасните игли и камбанките са идеалният защитник срещу лоши мисли, зли очи и уроки. Те "поглъщат" негативната енергия, защитавайки цялото семейство. Тези неща трябва да бъдат окачени близо до входната врата, а ако случайно започнат да ръждясват - незабавно да бъдат сменени.

Сапунът е задължителна вещ във всеки дом. Никога не оставайте без най-обикновен сапун, без аромати и оцветители. Той ще ви помогне не само да отмиете неразположенията и болестите, но и да изплашите злите духове.

Останалите малки парченца от сапуна могат да бъдат разпръснати в най-тъмните кътчета на дома, за да не решат злите духове да се заселят там. 

Църковните свещи и иконите са основно средство за защита. Всеки православен християнин, който има иконостас в къщата си и пали свещи, защитава себе си и дома си от всяко зло, е смятала Ванга.

Голямата пророчица е казвала също така, че който има огледало в къщата си, е щастлив човек. То обаче трябва да е кръгло и да е ваше. И не трябва да отразява негативното: смърт, скандали, кавги. Всичко това допринася за натрупването на тежка енергия.  

Вълненото кълбо е символ на комфорта и спокойствието. Всеки, който го има, допринася за привличането на щастието и благополучието в дома си. 

Кехлибарът е не само прекрасен амулет за пари, но и символ на дълголетие и здраве. И всеки, който го има в дома си, е безкрайно щастлив.

Точилото за ножове, според Ванга, е символ на обновяване и пречистване. С такава вещ за сила в дома си винаги ще разполагате с оръжие срещу злите духове.

Живите растения са признак за благополучие. Ванга е казвала, че във всяка къща трябва да има поне едно живо цвете, което да влияе благоприятно на обстановката. Показател за успех е неговият растеж и цъфтеж. 

Черен камък, взет от вас при дълго пътуване, ще защити дома ви. Той прогонва лошите сънища от членовете на цялото семейство, пише jenata.blitz.bg.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички