Кейт Уинслет снима филм за криптокралицата Ружа

Скот З. Бърнс ще е сценарист и режисьор на филма

Кейт Уинслет снима филм за криптокралицата Ружа | StandartNews.com

Носителката на "Оскар" Кейт Уинслет ще играе във филм за българката Ружа Игнатова, която стои зад измамата с криптовалута OneCoin. Работното заглавие на проекта, зад който застава киностудиото "Метро Голдуин Майер" (MGM), е "Fake!" (Фалшив!), съобщи ladyzone.bg.

Скот З. Бърнс ще е сценарист и режисьор на филма, както и продуцент заедно с Дженифър Тод. Актрисата Кейт Уинслет също ще бъде продуцент на филма, съобщава "Дедлайн".

С "Фалшив!" Уинслет и Бърнс отново обединяват сили като творчески тандем, след като участваха във филма "Заразяване" (Contagion) на режисьора Стивън Содърбърг от 2011 г. (Бърнс като сценарист).

Филмът "Фалшив!" е базиран на книгата на Джен Макадам с Дъглас Томпсън, която се основава на истинската история на Макадам и нейното участие в схемата "Понци" на OneCoin. Самата тя ще бъде изпълнителен продуцент на филма.

OneCoin беше популяризиран като криптовалута от базираните в България офшорни компании OneCoin Ltd. (регистрирана в Дубай) и OneLife Network Ltd. (регистрирана в Белиз) - и двете основани от Ружа Игнатова в партньорство със Себастиан Грийнуд.

 

Схемата OneCoin натрупа 4 млрд. долара в целия свят, като Игнатова изчезна през 2017 г. в момента, в който беше подадена секретна американска заповед за ареста й.

Повечето от ръководителите на OneCoin вече са в неизвестност или арестувани, като Ружа Игнатова все още е на свобода. Грийнуд беше арестуван през 2018 г., както и братът на Ружа Игнатова - Константин Игнатов (през март 2019 г.), който се призна за виновен по обвиненията в пране на пари и финансови измами.

Макадам е жертва на схемата "Понци" на OneCoin и основава група за подкрепа на засегнатите. Макадам и нейните приятели и семейство инвестираха близо 300 000 долара в криптовалутата, които загубиха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай