Кълбовидна мълния порази спящо дете през комина

Кълбовидна мълния порази спящо дете през комина | StandartNews.com

Бургас. Страховита кълбовидна мълния порази тийнейджърка, която спяла в леглото си. Необичайният инцидент е станал в сряда следобяд в частен дом в руенското село Ръжица. Пострадалата е 16-годишната Репсие Осман. За щастие момичето е оцеляло. То е спяло в леглото си, когато кълбовидната мълния влязла през комина на къщата и ударила металните рамки на кревата. За щастие Репсие не е била сама в дома си. Нейни близки веднага са повикали линейка. Детето е откарано в бургаската болница и настанена в шоковата зала. Лекарите са установили, че след удара от мълния е нарушен сърдечният й ритъм. Поразени са били дясната ръка и десния крак на детето.

"Извадила е голям късмет, че мълнията я е ударила в дясната страна и не е засегнала сърцето. Ако беше обратното, можеше да се случи непоправимото", коментираха съседи на пострадалото момиче.

Те са я видели след инцидента и разказаха, че кракът и ръката й са били посинели. През това време майка й била на работа. Когато й съобщили, жената припаднала. От кълбовидната мълния, ударила дома на семейството, са изгорели всички електроуреди. Родителите на Репсие обаче се тревожат единствено за детето си. От бургаската болница съобщиха, че детето вече е стабилизирано и в четвъртък е било изписано.

Това е вторият инцидент на поразено от гръм дете в този регион. Два дни по-рано мълния удари и 9-годишния Йордан докато берял череши в овощна градина край айтоското село Карагеоргиево. Малкият Данчо също извади късмет и оцеля, въпреки че също получи синини по тялото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай