Какво пише в предсмъртното писмо на прочут писател

Дъщеря му ги представя на обществото

Какво пише в предсмъртното писмо на прочут писател | StandartNews.com

Нюйоркският писател Джеймс К. Фланаган написал трогателно писмо до внуците си за най-големите ценности в живота малко преди смъртта си.

Писателят умира малко след като слага финалната точка на писмото и дъщеря му Рейчъл решава да го представи на обществеността. Освен роднините и внуците- писмото успява да разтърси с емоционалните си думи и послания целия свят.

Писмото на Джеймс К. Фланаган до внуците му:

Скъпи мои Райън, Конър, Брандън, Чарли и скъпа Мери Катрин. Моята мъдра и далновидна дъщеря Рейчъл настоя да напиша някои съвети за вас относно важните неща, на които животът ме научи. Пиша ви това писмо на 8 април 2012 г., в навечерието на моя 72-ри рожден ден.

1. Всеки от вас е най-прекрасният Божи дар както за вашето семейство, така и за целия свят. Винаги помнете това. Особено в онези моменти, когато леденият вятър на съмнението и отчаянието ще нахлуе в живота ви.

2. Не се страхувайте от никого или от нищо, когато става въпрос за пълноценно наслаждаване на живота. Следвайте мечтите и надеждите си, колкото и непостижими или „странни“ да изглеждат на другите хора. Много хора не правят това, което искат или трябва да правят, защото се притесняват какво ще си помислят или кажат другите хора за това.

Винаги помнете, че някой, който не ви носи пилешка супа, когато сте болни или не ви подкрепя в момент на нужда, не означава нищо за вас. Избягвайте заядливите песимисти, които, след като ви изслушат, ще възразят: „Това е хубав аи красива мечта, но какво ще стане, ако…“. Майната им какво-ако! Просто го направете! Най-лошото нещо в живота е да погледнеш назад и да кажеш: „Трябваше; Бих; Трябваше да…“ Поемайте рискове, правете грешки.


3. Всички на този свят са напълно обикновени хора. Някои искат да носят готини шапки, други мечтаят за почетни титли или власт (евентуално краткосрочна) и искат всички да ги смятат за по-висши от другите. Не им вярвайте. Те също имат съмнения, страхове и надежди. Те ядат, пият, спят и отделят газове точно като всички останали. Винаги поставяйте под въпрос авторитета, но го правете мъдро и внимателно.

4. Направете списък с това, което искате да правите в живота: отидете някъде, научете нещо, овладейте чужд език, срещнете някой специален. Напишете дълъг списък и правете по малко от него всяка година. Не си казвайте: „Ще го направя утре“ (или следващия месец, или следващата година). Защото в този случай това никога няма да бъде направено. Няма утре и няма „правилно“ време да започнете да правите нещо – има само сега.

5. Вземете под внимание ирландската поговорка: “Moi an olge agus tiocfaidh sí” – “Хвалете дете и то ще израсне успешно.”

6. Бъдете учтиви и правете всичко, за да помогнете на другите хора, особено на слабите, уплашените и децата. Всеки има своите проблеми и всеки има нужда от вашето съчувствие.

7. Не се присъединявайте към армията или друга организация, която учи как да убивате. Войната е зло. Подстрекателите на всички войни бяха старци, които принуждаваха младите хора да се избиват един друг. Старците оцеляват във войната и я прекратяват, като сключват договор. Много невинни добри хора умират. Ако войната е толкова добра и благородна кауза, тогава защо лидерите, подстрекателите на войните не се бият с всички на фронтовата линия?

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/curious/pismoto-na-djejms-flanagan-koeto-raztyrsi-sveta-news_2172182.html © Actualno.com

8. Четете колкото се може повече книги. Те са прекрасни източници на радост, мъдрост и вдъхновение. Те не се нуждаят от батерии или интернет връзка и могат да се носят със себе си навсякъде.

9. Бъдете честни.

10. Пътувайте. Пътувайте постоянно, особено когато сте млади. Не чакайте, докато имате „достатъчно“ пари или когато моментът е подходящ. Така че никога няма да се случи. Започнете да кандидатствате за международен паспорт днес.

11. Търсете професия и работа, която ще обичате. Да, не трябва да изключвате възможността да има трудни ситуации, но като цяло работата трябва да ви доставя удоволствие. Пазете се да работите само за пари, това ще навреди на душата ви.

12. Не крещете. Никога не помага, а само вреди на себе си и на другите. Винаги, когато крещях, нищо не постигах.

13. Винаги спазвайте обещанията си към децата си. Никога не казвайте „ще видим“, ако искате да кажете „не“. Децата очакват истината от вас, така че им я дайте с цялата любов и доброта.

14. Никога не признавайте любовта си на човек, когото не обичате.

15. Живейте в хармония с природата. Отидете в гората, в планината, на морския бряг, в пустинята. Това е важно за вашата душа.

16. Посетете Ирландия. Това е мястото, където започна нашият семеен дух – особено на Запад: в графствата Роскомън, Клеър и Кери.

17. Прегръщайте хората, които обичате. Кажете им сега колко много означават за вас, не чакайте да стане твърде късно.

18. Бъдете благодарни. Има една ирландска поговорка: „Днес е денят на живота ни и няма да се повтори. Живейте всеки ден с тази мисъл.“

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай