Какво каза Мария Силвестър за Ковид

Мислех, че хората прекаляват, но не е така - наистина е ужасяващо, признава водещата

Какво каза Мария Силвестър за Ковид | StandartNews.com

Водещата Мария Силвестър сподели за борбата си с Ковид. Тя разкри, че двамата със сина й прекарали коронавируса с еднакви симптоми – без температура, но със силен световъртеж и отпадналост. Те трудно ставали от леглото и им е било толкова зле, че дори не можели да четат: "Мислех, че хората прекаляват, но не е така - наистина е ужасяващо, не можеш да отидеш да си сипеш една вода". Най-страшното за нея обаче е бил страхът от неизвестното.

В крайна сметка Силвестър, с неподражаемото си чувство за хумор, намира свой начин да се бори със страха. Един ден водещата започва да се смее на вируса и да го призовава да си отиде. "По същия начин се справих и с егото си", сподели тя. Водещата насърчава хората да не се поддават на страха и на паниката, но и да не бързат да си правят заключения, тъй като всеки човек изкарва вируса различно и той не бива да се подценява.

Също така, за да преодолее страха от заразата, Мария спряла отвсякъде потока от информация, свързана с Ковид: "Установих, че тя ми действа много зле. Просто се фиксирах върху това да оцелеем. Наблюдавах всеки един на симптомите, но изключих всички възможности да ми се влияе зле отвън".

По време на карантината си Мария направила и равносметка в личен план: "Разбираш кой ти се обажда, кой реално е до теб. Разбираш, че някакви хора, които не си наричал точно приятели, изведнъж са много близко до теб и ти помагат. Така че тази ситуация, колко и да е неприятна, в крайна сметка ни учи точно на това - тази емпатия просто ще спаси всички нас, защото, ако ти не знаеш какво е на някого, ти никога няма да разбереш как да му помогнеш. Затова трябва да бъдем любопитни и отворени към това да помагаме".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай