Какъв крал ще е Чарлз ІІІ? Предсказанията на Нострадамус

В четиристишията се казва, че ще го замени човек, който никога не е очаквал да бъде крал

Какъв крал ще е Чарлз ІІІ? Предсказанията на Нострадамус | StandartNews.com

Ще постави ли на главата си Чарлз така дълго чаканата корона на Св. Едуард? Дали няма да се откаже от най-голямата чест, като прехвърли тежестта на сина си принц Уилям? Тези и други въпроси тормозят умовете на хората, а и самия Чарлз, много преди кралицата да се пресели в по-добрия свят…

По Божия воля Чарлз ІІІ

Чарлз е най-дълго чакалият царската власт наследник в британската кралска история, той е и най-старият, наследил трона. Проблемът е, че е смятан за доста по-малко обичан от сина си Уилям. Това се дължи на развода му с много обичаната Даяна (станала още приживе носител на неофициалната титла „принцесата на народа“), аферата му с Камила (сега негова кралица-консорт), поредица от непопулярни коментари за любовния му живот през 80-те и 90-те години на XX век и други. Въпреки че споменатите „прегрешения“ са отдавна в миналото, те са оставили толкова дълбока следа, че много от феновете на монархията от години вече призовават бившия принц, сега крал Чарлз ІІІ, да абдикира в полза на Уилям.

Не само защото Уилям е по-млад и по-уважаван, но и съпругата му Катрин, досегашната херцогиня на Кеймбридж, също се смята от някои за по-благоприличен избор за кралица-консорт от Камила.

Но отказ на Чарлз от престола е малко вероятен. Синът на Елизабет ІІ започна да използва титлата веднага след смъртта на майка си, пускайки сърдечно изявление като крал Чарлз след нейната изненадваща кончина. За да предаде короната на Уилям, вместо да я запази за себе си, той трябва официално да абдикира, както последно е направил крал Едуард VІІІ през 1936 г. Тогава прачичото на Чарлз предава престола, за да се ожени за любовта на живота си – разведената американка Уолис Симпсън.

Но Чарлз на пръв поглед няма основателна причина да абдикира.Още през 2018 г. кралицата увери, че той ще бъде следващият крал, когато официално поиска от правителствените ръководители на Британската общност да го определят за неин наследник на организацията, в която членуват Великобритания и бившите й колонии. Потвърди желанието си и през февруари тази година, когато изрази волята си Камила да застане до него като кралица-консорт (ключовата дума е кралица!). „Когато дойде времето моят син Чарлз да стане крал, зная, че вие ще окажете на него и съпругата му Камила същата подкрепа, каквато оказахте на мен; а моето искрено желание е, когато настъпи моментът, Камила да стане кралица-консорт като признание за нейната лоялна служба“, каза Елизабет ІІ в изявление.

Междувременно самият Чарлз се подготвяше за тази роля в продължение на десетилетия, служейки като наследник на монарха и поемайки все повече и повече от нейните задължения като суверен в последните години. Докато Уилям също се е учил от баща си, новият престолонаследник и принц на Уелс не е показал желание да заеме мястото си на трона преди да му е дошло времето. Той и съпругата му Кейт Мидълтън отдавна изпълняват поддържащи роли на Чарлз и Камила, както и на самата кралица.

Ще се намеси ли съдбата?

Тази седмица световни медии припомниха за смразяващи предсказания на Нострадамус, за които се смята, че предвиждат и смъртта на кралицата през 2022 г., и възможна абдикация на крал Чарлз III. Твърди се, че средновековният френски астролог и ясновидец е предсказал съвременни събития, като атаките срещу кулите-близнаци на 11 септември 2001 г., войната в Ирак, глобалната финансова криза от 2008 г. и съдбата на множество световни лидери.

Четиристишия (наричани катрени), публикувани от Нострадамус през 1555 г., показват неговите прозрения за „абдикацията на Чарлз III Английски“ през 2022 г. след смъртта на кралицата. Ясновидецът твърди, че Чарлз ще бъде изгонен от британската общественост, а на престола ще се качи нов управляващ монарх."Защото не одобряваха развода му,Човек, когото по-късно сметнаха за недостоен,Хората ще прогонят Краля на Островите,Ще го замени човек, който никога не е очаквал да бъде крал".

Покойният вече британски писател Марио Рединг, който бе експерт по Нострадамус, дешифрира предсказанията му по темата в своята книга: „Нострадамус: Пълните пророчества за бъдещето“. В него Рединг обяснява (също пророчески, тъй като не е жив вече 5 г.), че французинът успешно е предсказал смъртта на кралицата около 2022 година. Той твърди, че смъртта й ще доведе до отделянето на Австралия и други страни от Британската общност. Според него предисловието е, че кралица Елизабет II ще умре около 2022 г., на около 96 г., а животът й ще бъде с 5 г. по-кратък от този на нейната майка.

„Принц Чарлз ще бъде коронясан на нейно място и ще стане „Крал на Островите“, което означава, че той вече не е крал на другите региони в света, над които е царувала майка му – Канада, Австралия, Нова Зеландия и т.н., а те ще станат републики“, пише Рединг.

Той твърди, че продължаващият гняв на обществото към Чарлз след смъртта на принцеса Даяна през 1997 г. ще наложи неговата абдикация. „Принц Чарлз ще бъде на 74 г. през 2022 г., когато поеме трона, но негодуванието, което изпитва срещу него определена част от британското население след развода му с Даяна все още продължава“, смята Рединг. „Натискът върху него е толкова голям, а възрастта му толкова много работи срещу него, че Чарлз се съгласява да абдикира в полза на по-големия си син, принц Уилям.“

Във версия от 2006 г. на същата книга обаче Рединг предлага различен поглед върху това кой може да поеме монархията, след като Чарлз абдикира. В по-ранното издание се казва: „Натискът върху него е толкова голям, а възрастта му толкова против него, че Чарлз се съгласява да абдикира в полза на сина си.“

Въпросът обаче е кой син? 

Защото в последния ред Нострадамус заявява много ясно, че „ще го замени човек, който никога не е очаквал да бъде крал“. Това означава ли, че принц Уилям, който очаква да наследи баща си, вече не е на дневен ред? И че принц Хари става крал вместо него? Това би го направило крал Хенри IX и ще преобърне много – и във Великобритания, и по света...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай