Какъв е вкусът на лятото?

Ето какво да включите в списъка си за пазаруване, за да усетите летния вкус

Какъв е вкусът на лятото? | StandartNews.com

Със сигурност въпросът какъв е вкусът на лятото има много отговори. Някои ще кажат сладолед, други – бира, трети – безгрижие. Всички тези отговори са верни, но не трябва да пропускаме и още една възможност – свежи плодове и зеленчуци. Сякаш лятото е събрано в чиния с вкусна салата от домати и краставици или в купичка със сочни череши.

Важно е през цялата година да се консумират плодове и зеленчуци, но през летните месеци си е направо задължително. Все пак само тогава можем да се насладим на най-голямото разнообразие от български продукти. Затова и магазините на BILLA са особено привлекателно място. В тях се предлагат вкусни сезонни плодове и зеленчуци от собствената марка на веригата BILLA Градини. Те са отгледани в над 150 градини, оранжерии и лозя в цялата страна от български фермери, които полагат много усилия и ежедневни грижи, така че рафтовете на супермаркетите да са заредени с всичко необходимо за перфектната салата.

Най-хубавото е, че плодовете и зеленчуците в BILLA са произведени по специална програма за намаляване на пестицидите и са с минимални или нулеви количества остатъчни пестициди, което значи само едно – истински здравословен продукт от природата. По-точно от природата на България, което е още едно голямо предимство.

И все пак какво да включите в списъка си за пазаруване, за да усетите летния вкус?

Започваме с доматите. Те са задължителната съставка за вкусната салата. В BILLA се предлага разнообразие от внимателно подбрани сортове – розови, червени, чери. Сигурно и цяло лято няма да ви стигне да изпробвате всички. Не забравяйте обаче един добър приятел на доматите през лятото – бялото българско сирене. В магазините от веригата ще откриете много предложения на родни производители, така че не пропускайте да добавите и това в кошницата си.

За да усетите летния вкус, си купете и краставици. Не само защото салатата не би била същата без тях, а и защото те са най-важната съставка в едно от най-великите български изобретения – таратора, без който лятото не би било същото. Друга важна причина да ги консумирате по-често е, че подсилват имунната система заради високото съдържание на витамини от B група.

Разбира се, не пропускайте и тиквичките. Пържени или под формата на запеканка, те са част от задължителното лятно меню. Съдържат значителни количества калий, фосфорна киселина и витамин А, които са от ключово значение за поддържане на доброто здраве. Тиквичките с марка BILLA Градини са крехки, с гладка кора и малки семки. Именно това ги отличава от обикновените продукти, които не са подходящ сорт и не са отглеждани в подходящия сезон.

Вероятно много от вас си мечтаят да дойде лятото не само заради морето, а и заради нея – динята. Дините в BILLA идват от регионите, където стават най-сочни и вкусни. Ако ви е омръзнало да ядете този плодов зеленчук (динята е класифицирана именно така) по стандартния начин, винаги можете да си направите шейк, смути, мохито или дори салата.

Лятото е сезонът и на прасковите и нектарините. Освен освежаващи и вкусни, те са източник и на много витамини, минерали и антиоксиданти. След като вече преминахме на плодовете, не трябва да изключваме от класацията и черешите, кайсиите, смокините и сините сливи. Цялата тази пъстра „плодова салата“ се предлага през летния сезон в BILLA и всичко е произведено от български земеделци.

Не забравяйте, че за организма е най-полезно да приема сезонни храни, така че наистина преминете на летен режим и заложете на плодовете и зеленчуците. На българските, разбира се. Не само защото са вкусни и качествени, а и защото по този начин подкрепяте родните производители и им помагате да се развиват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай