Как поетът Крис стана убиец на пътя

Как поетът Крис стана убиец на пътя | StandartNews.com

18-годишният внук на първия ни космонавт бил отличник в курса за шофьори

Искаме възмездие, но няма да съсипем живота на момчето, казват синовете на загиналата

"Уморен съм от борбата,

няма край тъгата.
Докосвам с върха на пръстите си върхове,
но кръговрат души надеждата за мен,
няма светъл ден.
И все пак дълбоко в душата,
като в сърце на дете,
се ражда нова радост,
сладост, изпълнена с цветове."

Това е стихотворението "Мракът в слънцето", с което ученикът от 11 "а" клас на Лицея с изучаване на италиански език и култура Крис Антъни печели награда на 27 март тази година. Внукът на първия ни космонавт Георги Иванов е класиран на престижното трето място в международния конкурс за поезия "Centro Giovani e Poesia-Triuggio". 8 месеца по-късно, на 27 ноември, 18-годишното момче предизвиква катастрофа, в която е погубена 72-годишна жена. Мощният му джип БМВ Х 5 навлиза в насрещното движение по столичния бул. "Цар Борис Трети" и размазва челно пикап "Рено". При сблъсъка загива майката на благоевградския строителен предприемач Георги Шимбов.
Във фаталния петък Крис се прибира заедно със свои приятел и приятелка от училище и пътува в посока центъра. Настилката е хлъзгава, защото вали. Тийнейджърът

връхлита в насрещното и блъска баничарката

пътуваща към Благоевград. При зверския сблъсък на място остава Янка Шимбова. Шофьорът на реното се разминава със счупен глезен. След удара джипът продължава да се пързаля по мократа настилка и се забива в оградата, отделяща пешеходната зона на булеварда. По случая се води досъдебно производство, назначени са експертизи.

Според запознати младото момче изпада в шок след сблъсъка. Крис има книжка от няколко месеца. Справка в интернет показва, че на 4 юни 2015 г. се е явил на писмен изпит за придобиване на правоспособност категория "Б", като в протокол номер 1525 доказва, че го е издържал. "Крис е интелигентно момче. Като курсист не беше самонадеян, а много съвестен и стриктен. От раз си взе изпитите. Познавам и баща му, от когото също съм с много добри впечатления. Свестен човек", заяви за "Стандарт" Спас Митев от фирма "СПЕЙСИ 6060" ЕООД, който е бил интруктор на момчето. Крис бил отличник и в Италианския лицей, твърдят запознати. Аиректорката на престижното учебно заведение обаче не бе открита за коментар. От изявления се въздържат и близките му - младежът е доведен внук на космонавта Георги Иванов. 18-годишното момче е син на дъщерята на втората съпруга на астронавта.
Благоевград пък е потресен от трагедията с Янка. Във фаталния петък пенсионерката била в София за медицински преглед. Синът й Иво помолил свой приятел да я закара до столицата. "Ужасно е да изпратиш сутринта майка си до столицата и

да я върнат в ковчег

Нелепа и трагична смърт! Тя бе погребана в неделя в новия гробищен парк на Благоевград", споделиха близки на опечаленото семейство. Часове след погребението най-големият син на Янка - бизнесменът Георги, се заканил, че ще се бори виновникът за смъртта на майка му да отговаря пред закона. "Сега се чу, че убиецът на баба Янка е внук на космонавта Георги Иванов. Но не вярвам Шимбов да промени решението си. Той каза, че един човешки живот е загубен и не иска да търси възмездие, като сам заведе дело срещу виновния и съсипе и неговия живот", сподели благоевградски бизнесмен.

Георги Шимбов е строителен предприемач

Синът му Никола има дялове в открития преди няколко месеца хотел "Монте Кристо" в сградата на хигиенната баня в Благоевград. Другите двама синове на загиналата - Миро и Иво, също се занимават с бизнес. Първият стопанисва барчето пред театъра в областния център, а вторият се занимава със земеделие и отглежда лозови масиви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай