Как да ползваме пиротехника без да пострадаме (ВИДЕО)

Как да ползваме пиротехника без да пострадаме (ВИДЕО) | StandartNews.com

Остават броени часове до настъпването на 2016 г. Още преди Коледа много от нас си купиха пиротехника и я изпробваха. Най-често това са тийнейджъри, които често си купуват голямо количество пиратки, които хвърлят по улиците и това води до нежелани инциденти.

Можем да се забавляваме с пиротехника в новогодишната нощ без да пострадаме. Това изтъкнаха специалисти пред Нова тв. „Когато използвате пиротехника, най-важното е да спазвате инструкциите за употреба и техниката за безопасност", съветват те.

Винаги когато запалваме пиробатерия трябва да се отдалечим на поне пет метра от нея, а самата пиробатерия трябва да стабилно поставена на равно място. Ако е на неравно място, тя трябва да бъде укрепена по някакъв начин, разказаха още те.

Домашните любимци и безстопанствените животни са най-уязвими от пиратките. Зоолози изтъкват, че те се плашат от гърмежите и могат да избягат заради силния звук. В тази връзка е хубаво днес да разходим любимците си преди зарята и това да стане с повод, за да избегнем нежелани инциденти с тях.

Още съвети за използването на пиротехниката и влиянието й върху животните вижте във видеото:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай